Adhesió a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022

Dimecres, 16 de novembre de 2022 a les 09:00

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines s’adhereix a la Setmana de la Prevenció de Residus 2022 que se celebrarà del 19 al 27 de novembre.

A Sant Feliu de Codines, el dimecres 23 de novembre a les 19 hores es farà una Xerrada d’Ecomenstruació, al Centre Cívic La Fonteta. Aquesta xerrada a càrrec de Magranes, una cooperativa feminista d’acompanyament a les sexualitats i afectivitat, pretén donar a conèixer propostes d’ecomenstruació per a una tria sostenible, ja que a Catalunya s'usen 750 milions de compreses i tampons, generant-se unes 9.000 tones de residus menstruals. Els mètodes menstruals reutilitzables comporten un estalvi anual de 6 kg de residus no recuperables per persona. Això suposo l'1% de la producció de residus municipals per habitant i any.  

Durant la setmana també es repartiran packs de recollida selectiva a l’ajuntament. Un cop es puguin passar a recollir s'informarà a la població. 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Setmana Europea de la Prevenció de Residus a la xarxa de deixalleries
La xarxa de deixalleries comarcal, integrada per 25 instal·lacions més una de mòbil, serà l’escenari al llarg de la setmana de dues activitats:

  • Jo RNova, i Tu?, programa de reutilització social a les deixalleries del Consorci (que és vigent durant tot l’any), que promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció socio-laboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides a aquest projecte iniciat l’any 2014, i que ha permès la reutilització de més de 14.000 objectes. 
  • DeixaLlibres, és la segona activitat programada a totes les instal·lacions, i té com a objectiu continuar promovent la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions –ja s’han reutilitzat més de 35.000 exemplars-.
    En col·laboració amb els ajuntaments també s’han programat, a diferents municipis de la comarca, tallers d’educació ambiental i visites a instal·lacions gestionades pel Consorci.
Darrera actualització: 15.11.2022 | 12:48