L'Observatori Contra l’Homofòbia posa en marxa un telèfon d’atenció i línia WhatsApp per a les persones LGTBI+ a Catalunya

Dijous, 25 de març de 2021 a les 00:00

L’Observatori Contra l’Homofòbia, una organització social enfocada a la defensa i la protecció dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI, compleix 13 anys. Aquesta organització actua mitjançant la implementació d’un sistema d’observació i seguiment permanent de tots els casos de discriminació homofòbica, transfòbica i bifòbica en els diferents escenaris on es puguin produir.

Des de l’inici de l’Observatori, l’any 2008, es posa de manifest el seu caràcter proactiu en la defensa i la protecció de drets i llibertats del col·lectiu LGTBI i, ha reivindicat la necessària implementació de polítiques públiques que erradiquin les discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu. Així doncs col·labora amb entitats socioculturals per la promoció i la defensa dels Drets Humans del col·lectiu LGTBI.

Un dels seus objectius d'aquest any és lluitar per esborrar la LGTBI-fòbia als territoris. Per aconseguir-ho creu que és important millorar la presència de l’Observatori al conjunt del territori català, donar a conèixer l'entitat i els serveis que ofereix i, també, teixir sinergies amb les diferents entitats i actors LGTBI del territori. És per això que posa en marxa un telèfon d’atenció i línia WhatsApp per a les persones LGTBI+ a Catalunya on es poden denunciar les discriminacions i violències que s’han patit de manera segura i anònima. Aquest servei està actiu cada primer dimarts de cada mes de les 18 a 20 hores i fora d’aquest horari també és possible contactar via WhatsApp.

Recentment també ha iniciat un nou servei telefònic i WhatsApp on les dones (cis o trans) lesbianes i bisexuals poden denunciar les discriminacions i violències que han patit d’una manera segura i anònima. Aquest servei està gestionat exclusivament per dones que formen part del cos de voluntàries de l’Observatori. Està actiu cada primer dijous de cada mes de les 18 a 20 hores i fora d’aquest horari també és possible contactar via WhatsApp. A més, a part d’aquests dos serveis, es pot contactar qualsevol dia amb l’OCH.

Darrera actualització: 29.03.2021 | 10:03