Des de la Diputació de Barcelona s’ha impulsat el #ChallengeFutur amb l’objectiu de visibilitzar ocupacions que són una opció laboral atractiva per al jovent

Dijous, 23 de març de 2023 a les 08:30

La Diputació de Barcelona, i en el marc del seu programa Treball, Talent i Tecnologia, ha posat en marxa el projecte #ChallengeFutur, un repte entre joves influencers que té com a objectiu donar a conèixer entre els adolescents ocupacions industrials, científiques i tecnològiques que esdevenen una opció laboral atractiva i amb bon futur per als joves.

Es tracta de diferents vídeos en els que joves influencers expliquen en primera persona com són i en què consisteixen diverses professions com són administrador/a de xat bots, auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, controlador/a de línia d’envasat automatitzada, agricultor/a 4.0, tècnic/a de teixits i científic/a de dades, entre d’altres.

El tret de sortida el dona la tiktoker Gemmeta amb la professió d’administradora de xat bots. Ella, després de completar el repte, li passa el testimoni a la Berta Aroca, que tractarà de fer per un dia d’auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana. També participen en aquest #ChallengeFutur els influencers Long Li Xue, Juliana Canet, Àlex Tous, Maria Vallespí, David Itsme, Llum, Gemma Pérez, Nadine Romero i Raul Roco.
Aquesta iniciativa, que es fa amb la col·laboració d’adolescent.cat, s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia, impulsat per la Diputació de Barcelona. El projecte, dotat amb deu milions d’euros, es va posar en marxa el 2020 i conclourà el 2023. Amb ell es vol, en primera instància, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col·laboració publicoprivada i publicopública.

A més, Treball, Talent i Tecnologia persegueix disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Així, el programa inclou formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades, amb la qual cosa, es desenvolupen les competències digitals dels participants a l’hora que s’incrementen les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades. Així, el programa preveu la creació de grups de treball integrats per ens locals i empreses per dissenyar la formació, tutoritzar les persones formades i amb contracte de pràctiques i realitzar jornades de networking que posin en relació les persones participants amb les empreses.
 

Darrera actualització: 23.03.2023 | 09:05

Enllaços

Imatges