L’OnCodines Trail, una festa de l’esport i la solidaritat

Dilluns, 31 de maig de 2021 a les 16:00

91 equips completen el repte i recapten gairebé 100.000 euros contra el càncer.

La primera edició l’OnCodines Trail, organitzada pel Club Atlètic Sant Feliu i el Centre Excursionista Sant Feliu, ha estat una autèntica festa de l’esport i la solidaritat contra el càncer amb la participació de 92 equips i més de 250 voluntaris. L’OnCodines ha estat un esdeveniment segur, ja que els 565 participants, els voluntaris i tota l’organització s’ha fet tests d’antígens (tots amb resultat negatiu) i s’han respectat totes les mesures sanitàries establertes pel protocol Covid de la prova, validat per la FEEC i supervisat per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

El repte ha transcorregut sense incidències destacables al llarg de 14 hores i mitja en onze municipis del Vallès Oriental i el Moianès en tres recorreguts diferenciats però tots amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines: l’L de 72 quilòmetres, l’M de 55 i l’S de 43. Dels 92 equips que han passat per l’arc de sortida, 91 han assolit completar els recorreguts.

L’equip més ràpid del recorregut L ha estat On-Co-Off Team, amb 9 hores 46 minuts. El primer a arribar del recorregut M ha estat Run Forest Run amb un temps de 9 hores i 65 minuts; els Sibarites, han estat els primers de l’S amb 8 hores 43 minuts. L’esforç de tots els participants durant el recorregut, en un dia del tot calorós, ha fet que cada una de les arribades fos emotiva i tota una festa: des de la primera a les 16 hores, fins l’última a les 21.07 hores.

Els equips tenien un doble objectiu, completar el recorregut, i recaptar un mínim de 600 euros per equip que es destinen íntegrament a la Fundació Oncovallès i a la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI) de l’Institut Guttmann. Aquest dissabte, el marcador de donatius estava a 99.595 euros recaptats, però durant aquesta setmana es mantindrà obert per intentar superar els 100.000 euros.

L’homenatge a la Glòria i al Sergi Mingote

L’OnCodines Trail neix com un homenatge a la Glòria, companya d’equip dels impulsors de la iniciativa, que va morir com a conseqüència d’un càncer. El fet d’haver participat conjuntament de proves solidàries com l’Oncotrail de Palafrugell i la determinació dels organitzadors de lluitar encara més activament contra aquesta malaltia van fer néixer l’OnCodines Trail. El director de l’Oncotrail, Lluís Comet, ha visitat aquest dissabte el centre de coordinació de la prova, situat a l’ajuntament de Sant Feliu, qui ha valorat molt positivament la iniciativa.

La pèrdua de Sergi Mingote, padrí del repte, aquest hivern en un accident de muntanya al K2 ha fet que l’OnCodines Trail incorpori un homenatge a l’alpinista. El Tram 2 del repte, comú en tots els recorreguts i que recorre els Cingles de Bertí per sobre Sant Miquel del Fai, ha adoptat el nom de “Tram Sergi Mingote”. El tram uneix Sant Miquel del Fai amb Puiggraciós amb un recorregut espectacular per sobre el Vallès. Al Serrat de l’Onyó (a 565 metres d’alçada), els participants hi ha trobat el record de l’organització a l’alpinista, una escultura de fusta en forma d’àliga feta per Jordi Ubals, membre de l’organització, i un rètol amb una imatge de Sergi Mingote i la inscripció “L’àliga vola ben alt”. Després del pas pels participants per l’espai, l’àliga de fusta ha presidit les arribades a la plaça. La vídua de Sergi Mingote, Míriam Roset, ha assistit a l’acte i fins i tot ha fet els darrers metres de repte amb l’equip Correcaminos Solidarios. I, posteriorment, l’organització de l’OnCodines li ha fet saber que l’àliga serà un regal dels organitzadors per a la família Mingote.

També van visitar el punt d’arribada el president d’Oncovallès Pere Cladellas, acompanyat del pilot Isidre Esteve, ambaixador d’Oncovallès, que abans de la seva visita al Centre de Control han estat a diversos punts del recorregut. A Sant Feliu han estat rebuts per l’alcaldessa, Mercè Serratacó, i el regidor d’Esports, Manel Vila.

El repte recorre 11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès. En molts punts del recorregut, els alcaldes i alcaldesses van visitar els punts d’avituallament i les voluntaris del repte. Anna Guixà, alcaldessa de Sant Quirze de Safaja, va participar-hi amb l’equip Inversors Team.

La implicació del voluntariat ha estat imprescindible pel bon funcionament de la prova. A més dels voluntaris individuals inscrits per a l’esdeveniment, l’organització ha comptat amb la col·laboració de les ADF i els diversos cossos de Protecció Civil de la zona.

Darrera actualització: 02.06.2021 | 18:20