Festes del Carnestoltes

Les Festes de Carnestoltes comencen al poble amb l'escudella del dimarts de carnaval.

A Sant Feliu, segons va registrar l’escriptor castellà Francisco de Zamora, l’escudella pels pobres ja es feia a finals del segle XVIII, i creiem que va continuar ininterrompudament com a mínim més d’un segle. La història diu que l’olla dels pobres era un ritual vinculat a les activitats de carnaval i consistia originàriament, en un ranxo que la població oferia als indigents.

Respectuosos amb les tradicions, els veïns del Pla de l'Os van recuperar aquesta tradició l’any 1979, però amb un marcat caràcter festiu. El dimarts de carnaval és un dia en què s’apleguen molts veïns i forasters al voltant de l’espectacle que formen les olles bullint, mentre esperen amb la cassola o carmanyola a la mà. Cal dir que, de bon matí i al costat de les brases, tothom està convidat a pa amb tomàquet i arengades, regat amb un bon vi. Actualment a la plaça s’instal·len taules i cadires perquè la gent pugui degustar l’escudella.

El dissabte es viu intensament la Festa de Carnestoltes amb l'arribada del rei Carnestoltes i la "Potolada" a la plaça Josep Umbert Ventura. Hi ha rua i festa infantil al Centre Cívic de la mà de la Penya barcelonista Els Blaugrana amb la col·laboració del grup de tabalers No m'Atabalis.

El dissabte següent a la festa de Carnaval s'organitza l' "Enterru de la sardina" fent un recorregut pels carrers del poble i un sopar popular a la plaça, acabat d'un fi de festa de Carnaval al Centre Cívic.

Darrera actualització: 19.03.2021 | 09:22