Servei d’Atenció Integral LGBTIQ+

És un servei d’informació, assessorament i sensibilització sobre diversitat sexual i de gènere.

El SAI és un espai d’assessorament dirigit a la ciutadania dels municipis que integren l’Àrea Bàsica de Serveis Socials Resta de municipis del Vallès Oriental. Ofereixen atenció integral, íntima i de proximitat a les persones integrants del col·lectiu LGBTI i a totes aquelles que s’hi adrecin amb qüestions o necessitats relatives a la diversitat sexual, la orientació sexual i la identitat o expressió de gènere.

També treballen per la sensibilització de la ciutadania i del personal al servei de l’administració, per tal d’aproximar i normalitzar la realitat del col·lectiu LGBTIQ+ al conjunt de la població del Vallès Oriental.

Funcions:

  • Atenció a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades.
  • Acompanyament integral a persones integrants del col·lectiu LGBTIQ+ en processos personals d'identitat de gènere, orientació sexual i/o expressió de gènere, així com a professionals, familiars i amistats que ho requereixin.
  • Informació i assessorament general sobre la diversitat sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.) del col·lectiu LGTBIQ+.
  • Programes de sensibilització a la població sobre la realitat de les persones LGBTI i de prevenció i abordatge de les situacions de discriminació per LGBTIfòbia.
  • Suport específic per atendre i presentar incidències i denúncies per possibles casos de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
  • Tramitació de la Targeta Sanitària amb el nom sentit per les persones trans, majors i menors d’edat, i del certificat “Faig constar”.
  • Informació i recursos sobre diversitat sexual i de gènere als diferents serveis i equipaments dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials resta Vallès Oriental.

Usuàries:

  • Persones integrants del col·lectiu LGBTIQ+ i d’altres, incloses associacions i entitats, que s’hi adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere dels municipis que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials resta Vallès Oriental.
  • Professionals dels serveis i equipaments dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials resta Vallès Oriental.

On acudir?

Demana més informació o cita prèvia a:

L’accés al servei és gratuït.

Per informació i denúncies sobre delictes d’odi i discriminació, també us podeu adreçar al telèfon d'emergència 112, al telèfon d’informació 012 i al correu electrònic mossos.delictes.odi@gencat.cat.

Més informació al Consell Comarcal del Vallès Oriental i al SAI (Servei d'Atenció Integral LGBTI).

Darrera actualització: 06.08.2021 | 13:37