Recollida Porta a Porta

Cada dia recollim una cosa

Des del 2004, Sant Feliu de Codines va fer un pas endavant per contribuir en el manteniment del nostre entorn i per un poble més net. Es va iniciar el sistema de recollida Porta a Porta amb la matèria orgànica i el rebuig.

El 2007 es va fer un pas endavant, incorporant els envasos i el paper-cartró. El vidre, el textil, l’oli i els residus especials i de petit format s’han de dipositar en els contenidors que hi ha al carrer. 

La recollida selectiva porta a porta consisteix en lliurar els residus ben separats davant la porta de casa seguint un calendari preestablert per a cada fracció.

Què s’aconsegueix amb el porta a porta?

 • Millorar el resultat de recollida selectiva, arribant a resultats d’entre el 60 i el 80%
 • Millorar la qualitat dels carrers per la retirada de part o tots els contenidors
 • Fomentar la separació dels residus en origen i la corresponsabilització de la seva gestió
 • Per extensió, fomentar una millora de la recollida selectiva d’altres residus com els voluminosos
 • Evitar l’anonimat en el lliurament dels residus, fet que permet una fiscalitat personalitzada
 • Reduir el cost d’entrada de residus a l’abocador (fracció resta) i augmentar els ingressos pel retorn dels reciclable

Quins beneficis implica el canvi de model per a la ciutadania?

 • Cal només separar correctament els residus i el servei te'ls recull a la porta de casa, evitant desplaçaments
 • Millora l'espai públic i la qualitat del medi
 • Corresponsabilització i maduresa com a societat
 • Lliurar els residus de forma individualitzada i personalitzada permet aplicar bonificacions a la taxa a aquells que participen correctament i aplicar mesures de control a aquells que no participen


CALENDARI DE RECOLLIDA

Dilluns: Envasos
Dimarts: Orgànica i bolquers
Dimecres: Paper i cartró
Dijous: Orgànica i bolquers
Divendres: Envasos
Dissabte: Orgànica i bolquers
Diumenge: Rebuig

De 19.00 a 22.00h cal treure a la porta de casa la brossa que toqui recollir aquell dia.

NOMÉS es recolliran les bosses de la fracció que marca el calendari. Reciclem bé, fem-ho millor!

Les bosses tretes fora d'horari, calendari o que no estiguin correctament reciclades, no es recolliran i s'identificaran com a infraccions, tal i com estableix l'ordenança. El propietari de la bossa té l'obligació de retirar-la de la via pública.

Separem bé els residus, cada cosa al seu lloc!

Per poder separar els residus, l'Ajuntament facilita el cubell i bosses per a les fraccions d'envasos, paper/cartró i vidre, així com també tota la informació per fer correctament la recollida selectiva. 

Adreça't a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14h.

Recollida de voluminosos

Tens trastos vells a casa o altres residus voluminosos per llençar i no pots portar-los a la deixalleria?

Per sol·licitar el servei de recollida de voluminosos cal trucar al 93 866 27 68 (màxim de 3 trastos). És un servei gratuït que es fa cada setmana.

Abans de llençar els mobles o trastos vells, avisa'ns! 

Per un Sant Feliu de Codines net!

Minideixalleria per a residus especials i de petit format

A la plaça Josep Umbert Ventura, davant de l'Ajuntament.
Per a objectes com ara cartutxos d'impressora, joguines de petit format, aparells elèctrics i electrònics petits, bombetes, piles, bateries... Aquests residus requereixen un tractament especial i cal portar-los a la deixalleria. Si són petits podeu fer ús de la minideixalleria.

La Deixalleria

Horari:
Dilluns tancat
Dimarts de 16.00 a 19.00h
De dimecres a divendres de 9.30 a 13.30h i de 16.00 a 19.00h
Dissabte de 9.00 a 15.00
Diumenge de 9.00 a 14.30h

Polígon Industrial Pla de la Costa
C/ Indústria, 10
Tel. 661 23 69 89

Notícies relacionades:

 • gats Com separo els residus que generen els gats i les mascotes? 05/06/2024

  En la separació dels residus a casa sovint poden sorgir dubtes sobre el reciclatge. Des de l'ajuntament us volem ajudar i compartir amb vosaltres alguns dels dubtes que hem anat rebent, en aquest cas sobre els residus que generen els animals domèstics.

 • oferta Procés de selecció de personal: Agent cívic mediambiental 21/05/2024

  L'Ajuntament convoca un procés de selecció de personal per seleccionar un/a agent cívic mediambiental. La contractació, de durada fins al 31 de desembre de 2024 amb possibilitat de pròrroga i jornada completa, es fa en el marc del Fons de prestació "Plans Local d'Ocupació".

 • reciclatge Les dades de reciclatge segueixen millorant, l’índex de recollida selectiva ha pujat al 64% 17/05/2024

  Avui, 17 de maig, Dia mundial del reciclatge us expliquem com ha millorat la recollida Porta a Porta des de l’inici de la campanya. Els darrers 3 anys, el percentatge de recollida selectiva de la recollida Porta a Porta es situava per sota el 50%. Amb només dos mesos de campanya, aquest índex ha augmentat 15 punts, assolint un 64% el mes d’abril.

 • oferta treball Procés de selecció de personal: Peó per a la recollida domiciliària de residus 10/05/2024

  L'Ajuntament convoca un procés de selecció de personal per seleccionar un peó per a la recollida domiciliària de residus. La contractació, de durada fins al 31 de desembre de 2024 amb possibilitat de pròrroga i jornada completa, es fa en el marc del Fons de prestació "Plans Local d'Ocupació".

 • incivisme Reciclem bé, fem-ho millor! Mantinguem els carrers i l'entorn net! 06/05/2024

  Sant Feliu compta des de fa 20 anys amb el sistema de recollida de residus Porta a Porta. Tot i la col·laboració de la majoria de codinencs i codinenques, encara hi ha molt incivisme i punts conflictius.

 • DADES PORTA A PORTA Un mes després d’iniciar la campanya, les dades de reciclatge del Porta a Porta milloren notablement 27/03/2024

  Després d'un mes de l'acte “Parlem de la recollida Porta a Porta” i de l’inici de la campanya per millorar les fraccions reciclades i reduir el rebuig, l’Ajuntament fa balanç dels resultats obtinguts. Després de 4 setmanes els quilos de les fraccions reciclades han augmentat respecte els mesos de gener i febrer de 2024.

 • amb cubell Cal treure els residus sempre amb cubell per no embrutar la via pública. En necessites un? 26/03/2024

  Els residus que genera cada llar s'han de treure sempre amb cubell a la porta de casa. Per què❓ Per no embrutar l'entrada de casa vostra i la via pública.

 • deixalleria Què puc portar a la deixalleria? 08/03/2024

  La deixalleria és una instal·lació que recull i emmagatzema residus municipals per als quals no hi ha contenidors específics al carrer o un sistema de recollida porta a porta. La deixalleria està ubicada al carrer Indústria, 10, al Polígon Industrial Pla de la Costa (direcció Castellterçol per la C-59).

 • porta a porta Reciclem bé, fem-ho millor! 29/02/2024

  Engeguem una campanya per millorar el Porta a Porta amb seguiment i control de les infraccions!

  ✅ Respecta el calendari de recollida 
  ✅ Treu els residus amb cubell de 19 a 22h (està permès treure el cartró plegat i apilat o dins una caixa)
  Només es recolliran les bosses de la fracció que marca el calendari.

 • porta a porta L'Ajuntament deixarà de recollir els residus que no estiguin ben reciclats i no corresponguin amb la fracció que marca el calendari  28/02/2024

  L'acte "Parlem de la recollida Porta a Porta" va donar resposta a preguntes sobre el funcionament del sistema, les dades de reciclatge, la taxa de residus, els canvis en la normativa, els serveis del Consorci de Residus. Es van marcar uns objectius per reduir el rebuig i complir les directives europees. 
  Entre tots i totes ho podem fer millor, reciclem bé!

 • porta a porta Reunió amb el director de l'Agència de Residus per millorar el Porta a Porta 28/02/2024

  Es van fixar els objectius de millora i buscar noves vies de finançament per projectes enfocats a fer un salt qualitatiu en el servei, com podria ser un sistema de control amb xip. Aquest sistema permetria aplicar una taxa justa a cada habitatge en funció del que genera.

 • porta a porta Parlem de la recollida porta a porta. Com la fem i quant ens costa? 16/02/2024

  Vine el dilluns 26 de febrer a les 18.00h a la sala d'actes del Centre Cívic i t'expliquem com es fa la recollida porta a porta i quan costa.
  Amb el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire; la directora tècnica de SAVOSA, Consorci de Residus del Vallès Oriental, Lourdes Ariza; l'alcalde de Sant Feliu, Pol Cabutí, i la regidora de l'Ajuntament, Maria Tur.

 • pack residus Separem els residus correctament, cada cosa al seu lloc! 06/02/2024

  Fa 17 anys que es va iniciar a Sant Feliu el sistema de recollida porta a porta de tots els residus, excepte del vidre. Cal separar cada cosa al seu lloc seguint un calendari de recollida de cada fracció.
  Per poder separar els residus, l'Ajuntament facilita el cubell i bosses per a les fraccions d'envasos, paper/cartró i vidre, així com també tota la informació per fer correctament la recollida selectiva.

Darrera actualització: 12.06.2024 | 11:01
Darrera actualització: 12.06.2024 | 11:01