Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:17/07/2019

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > La Diada Nacional de Catalunya a Sant Feliu de Codines

La Diada Nacional de Catalunya a Sant Feliu de Codines

13/09/2018

La plaça del 1714 i el parc municipal Can Xifreda han acollit els actes institucionals de la Diada de l'11 de setembre a Sant Feliu de Codines. A la plaça del 1714 ha tingut lloc l'ofrena floral a càrrec del CDR, Òmnium Cultural, ANC, la CUP, ERC, PdCAT, Junts per Sant Feliu i l'Ajuntament.

Al parc Can Xifreda s'han lliurat les Mencions d'Honor Vila de Sant Feliu de Codines, en la seva 12a edició, a les persones i entitats que han contribuït al desenvolupament cívic, cultural, social, lúdic, educatiu i esportiu, i també a l'esforç i el treball individual en el món de l'esport: Toni Guillén, Maria Lluïsa Ruiz, Antoni Viñas, Domènec Codina, el Mas Villar, el Club Petanca La Fonteta, la Fundació Agustí Santacruz, l'Agrupament Escolta Makalu i l'Associació Cultural No m'Atabalis.

Des de 2007, l’objectiu de les Mencions d’Honor és reconèixer trajectòries personals o col·lectives que tenen algun benefici pel municipi, ja sigui cultural, social o econòmic. A l'acte, presentat per Mots pel 21, hi han assistit els regidors de la Corporació que han lliurat les plaques commemoratives a les persones guardonades. L'alcalde Pere Pladevall ha llegit el manifest de la Diada.

 

Els homenatjats a la 12a edició de les Mencions d'Honor Vila de Sant Feliu de Codines han estat:

TONI GUILLÉN BALIL
Amb la seva jovenesa és l'exemple del treball constant i la voluntat de superació. Amb només 12 anys ha estat campió del món de Cadet de Trial dins els Jocs Mundials de la Joventut a Itàlia. El bicitrial o Bike Trial és una modalitat d'esport de bicicleta originat a Catalunya a la dècada dels 70 i molt arrelada al nostre poble.

ANTONI VIÑAS PUIG, DOMÈNEC CODINA PINEDA i M. LLUÏSA RUIZ CLAVERA
Han dedicat part del seu temps a fer una feina que ningú veu però que és present al nostre poble a cada moment i a cada segon: donar corda al rellotge perquè no es pari i puguem sentir les campanes. L'Antoni Viñas fa més de 20 anys que cada dia puja a la torre del Rellotge per donar-li corda i afinar-lo. Abans que ell ho va fer el Domènech de Can Baió i molt abans que ells va fer-ho la Lluïsa que també s'encarregava de tocar les campanes de l'Església. Era l'encarregada del toc de campana dels dos campanar i per això popularment se la conexia com "la campanera".

MAS VILLAR
Declarat bé cultural d'interès nacional i documentat el 1007, destaca la torre rodona i l'ermita de Santa Maria amb la imatge de la mare de Déu de la Llet. Conservació d'un patrimoni de més de 2.000 anys, lligat al a vida social i cultural de Sant Feliu, d'un espai emblemàtic on es fa l'aplec de Villar cada dilluns de Pasqua i ses Majestats els Reis d'Orient cada 5 de gener arribar a Villar i, des d'allà, porten la màgia i l'alegria a tots els infants.

CLUB PETANCA LA FONTETA
Es va fundar l'any 1993 i des d'aleshores organitza tornejos amb regularitat, melés i per la Festa Major el torneig social. El Club disposa d'una secció de Country Line que es va incorporar l'any 2001, on s'imparteixen classes de ball tots els dissabtes de l'any i es participa en esdeveniments culturals quan sorgeix l'ocasió.

FUNDACIÓ AGUSTÍ SANTACRUZ
Fundada el 1744 pel mossèn Agustín Santacruz per acollir els malalts i vells sense mitjans econòmics de Sant Feliu. Actualment és una llar residència per a gent gran amb un patronat que s'encarrega de la seva gestió amb gent voluntària que amb una gran dedicació i esforç vetlla perquè els nostres avis tinguin una assistència digna i feliç.

AGRUPAMENT ESCOLTA MAKALU
L'Agrupament Escolta Makalu i el Cau és un punt de trobada per a infants de Sant Feliu, amb finalitat d'educar en el lleure a tots els infants i joves. Han celebrat el seu 10è aniversari. Fer Cau és fer grup, és fer família. Fer Cau és ajudar-nos mútuament, fer compromís i responsabilitat. És créixer a nivell personal.

ASSOCIACIÓ CULTURAL NO M'ATABALIS
És un grup de percussió atodidacte on la principal motivació és passar-ho bé i fer-ho passar bé a la gent. Es va formar el 20 de novembre del 2008 a Sant, enguany celebren 10 anys. Animen les festes del poble mitjançant ritmes de percussió i batucada. Un dels objectius inicials del grup va ser acompanya el Grup del Correfoc El Follet i la Fantasma en correfocs i trobades de bèsties.

 

Arxius adjunts

Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/07/2019 a les 13:19h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional