Connecta't. Activa el teu català!

Dimarts, 21 d'abril de 2020 a les 00:00

El Consorci per a la Normalització Lingüística amplia la seva activitat en línia, de manera totalment virtual, amb els cursos de català del Parla.cat, el Voluntariat per la llengua virtual i l'Assessorament lingüístic telemàtic.

Sota l'eslògan "Connecta't. Activa el teu català!", el Consorci per a la Normalització Lingüística ha adaptat gran part de l'activitat per oferir-la en línia i, d'aquesta manera, que el confinament no sigui obstacle perquè les persones interessades puguin continuar l'aprenentatge de la llengua catalana, o puguin iniciar-s'hi.

S'hi inclouen el cursos de català per mitjà de la plataforma d'aprenentatge virtual Parla.cat, en la modalitat lliure o amb tutoria, el Voluntariat per la llengua virtual i l'assessorament lingüístic telemàtic.


CURSOS DE CATALÀ PARLA.CAT

El Consorci reprèn els cursos en línia al Parla.cat amb tutoria. Està obert el 2n període d'inscripció.

2n període de matrícula (obert)

  • Del 20 al 24 d'abril
  • Inici del curs: 27 d'abril
  • Acabament del curs: 30 de juny

Modalitat lliure

Els alumnes actuals i les persones interessades a aprendre català tenen també a la seva disposició l'opció d'inscriure's a la modalitat lliure del Parla.cat, amb recursos en obert.

A partir de setembre, un cop controlada la situació de la pandèmia de Covid-19, s'espera tornar a oferir els cursos presencials a la comarca i, en concret, a Sant Feliu de Codines el curs de nivell Bàsic 1, previst per a aquest trimestre, que s’ha hagut d’ajornar.

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA VIRTUAL

El Consorci reprèn la formació de noves parelles lingüístiques en la modalitat virtual. D'aquesta manera, totes les persones que s'hi inscriguin com a voluntàries o aprenentes, seleccionant la preferència "Virtual", a https://www.vxl.cat/participa-hi i les que no ho hagin fet fins ara i no tinguin encara parella assignada, rebran una comunicació per correu electrònic amb la informació necessària per començar les trobades per practicar el català o ajudar a practicar-lo a través de videoconferència.

Si algú hi està interessat també es pot posar en contacte amb el Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental (Assumpta Relats) al correu: vallesoriental@cpnl.cat

ASSESSORAMENT LINGÜÍSTIC TELEMÀTIC

L'objectiu principal de l'assessorament lingüístic del Consorci és fomentar l'autonomia lingüística dels usuaris. Per aconseguir-ho, el CPNL aplica un mètode propi de revisió de textos i una atenció personalitzada als usuaris del Servei d'Assessorament Lingüístic. Les persones interessades poden enviar la revisió de textos o les consultes al correu vallesoriental@cpnl.cat.

 

Més informació: www.cpnl.cat

Darrera actualització: 29.03.2021 | 15:45