Festa de Sant Antoni Abat

Dimecres, 17 de gener de 2024 de 07.00 h a 23.00 h

Sant Feliu de Codines celebra la festa local de Sant Antoni Abat el dimecres 17 de gener durant tot el dia. Podeu consultar el programa adjunt.

Sant Antoni és el patró dels animals que conviuen amb l’home i també dels pagesos i traginers. A Sant Feliu existeix documentació que data de la celebració d’aquesta festa des del 1728. 

La jornada comença de matinada, amb les torrades amb all i arengades, tot amanit amb vi, a la plaça. A les 11 del matí, les autoritats es dirigeixen cap a l’església, on s’hi celebra una missa solemne i, posteriorment, es realitza la benedicció dels animals, carruatges i cavalleries a la plaça Josep Umbert Ventu8ra.

Veure la cavalcada dels Tres Tombs és tot un espectacle ja que els carruatges competeixen entre ells per veure quin és el més ben engalanat i el més original. La cavalcada transcorre en forma de cercavila fins a les cases dels dos administradors de la festa, els quals conviden a tothom a coca, figues i vi bo.

Els actes matinals acaben a les 14.00h amb la tradicional Dansa de Sant Antoni amb la Cobla Contemporània. La música d’aquest ball arranjada pel mestre santfeliuenc Isidre Corderas.

Els dansaires d'enguany són: Eva Cabanillas-Jordi Franch, Carla Canet-Oriol Rifà, Marta Codina-Pau García i Anna Martí-Quim Comín. 

La festa Major d’hivern s’acaba a les 19.00h amb un concert i ball de gala, al Centre Cívic “La Fonteta” amb l'Orquestra Venus.

El dissabte 20 de gener s’organitza un concurs infantil de dibuix i pintura de 17 a 20h al Centre Cívic.

Adreça:

Sant Feliu de Codines

Darrera actualització: 11.01.2024 | 16:08