Infermera virtual: darrers consells

Dimecres, 22 de setembre de 2021 a les 11:10

Consells de salut per als ciutadans i ciutadanes.

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al nostre abast una eina educativa que ens permeti tenir cura de la nostra salut. Cada 15 dies es publicaran nous continguts sobre salut per compartir: informació, suggeriments i consells que milloraran la nostra capacitat per a tenir cura de la salut.

Oblits i demència, quan cal preocupar-se'n?
La demència és un deteriorament greu de les capacitat mentals d'una persona que interfereix amb la seva vida diària. La pèrdua de memòria n’és un exemple, però també hi haurà altres símptomes cognitius persistents i intens, com ara l’afectació del llenguatge, de la capacitat d’atenció-concentració, percepció i reconeixement de persones, animals i coses, control dels moviments intencionats o organització, planificació i resolució de conflictes. Caldrà que un professional de la salut en faci un diagnòstic adequat.

Com encarar el primer dia d'escola d'un infant
En el moment d’entrar el primer dia a l’escola, és normal que l’infant plori; simplement està dient que a casa seva s’hi està més bé. L’actitud dels pares ha de ser natural, s’han d’evitar els comiats llargs. Un petó i una explicació senzilla com per exemple “ara et quedaràs aquí i hi estaràs bé” i un alegre “fins a la tarda” li transmetran la seguretat que necessita.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 10:59