Diem NO a la violència de gènere

Dimecres, 11 de gener de 2023 a les 12:20

Comunicat de les entitats municipalistes davant els casos de violència masclista

Des de les entitats municipalistes, FMC i ACM, ens sumem al condol per l’assassinat de les quatre dones víctimes de violència masclista d’aquesta darrera setmana. Davant d’aquests brutals assassinats manifestem el nostre més enèrgic rebuig i condemnem qualsevol forma de violència masclista o discriminació envers les dones.

L’any 2022 es van registrar 12 feminicidis a Catalunya. Cada dia hi ha dones maltractades, agredides i violades.
Aquestes quatre dones, són la punta de l’iceberg de l’infern a què els homes agressors, i les complicitats individuals, socials i institucionals, condemnen a les dones.
Des dels municipis volem que la prevenció i reparació de les dones en situació de violència masclista sigui l’eix troncal de la sensibilització cívica i de les polítiques i recursos públics. Reclamem que els pressupostos de les administracions públiques i de les empreses privades, implementin els recursos necessaris per a la prevenció i reparació esmentada; formació, cures i serveis públics d’atenció a les dones.
Reiterem el nostre absolut compromís en seguir lluitant per erradicar qualsevol forma de violència contra les dones i la nostra voluntat de construir un país just, lliure i equitatiu.
Alhora, proposem als ajuntaments que a l’inici de cada sessió plenària es faci un record específic per a les agressions patides per violència masclista per tal de palesar el compromís dels ens locals i denunciar totes les formes de violència contra les dones i llurs conseqüències, i rebutjar i condemnar totes les expressions de violència masclista.
Traslladem tot el nostre suport als familiars i les persones amigues de les víctimes.

Gener de 2023


On demanar ajuda
Les dones que creguin que poden estar patint violència masclista poden demanar ajuda trucant al telèfon 900 900 120, que funciona cada dia durant 24 hores i atén consultes i urgències. Es tracta d'un telèfon gratuït, que no queda registrat al mòbil i és confidencial.
S'ha activat un canal de WhatsApp al número 601 00 11 22, des d'on s'ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.
En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

Darrera actualització: 11.01.2023 | 12:23