15 de novembre: celebrem el Dia Mundial sense Alcohol

Dilluns, 15 de novembre de 2021 a les 09:00

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines vol conscienciar als ciutadans del municipi recordant que el dia 15 de novembre és el Dia Mundial sense Alcohol, una data establerta per la Organització Mundial de la Salud (OMS) amb l’objectiu de conscienciar a les persones de tot el món sobre el danys físics i psicològics que produeix el consum d’aquest tipus de substancia al seu organisme.

Com molt bé sabem, l’alcohol gaudeix d’un alt grau de permissivitat social. La població en general no n’és conscient que és una droga i que genera greus problemes de salut, familiars, socials i laborals.
Va ser en ple segle XX quan l’alcoholisme va ser declarat com a una malaltia i avui en dia segueix essent responsable de més de tres milions de morts a l’any, principalment perquè se segueix combinant amb la conducció de vehicles, provocant greus accident que molt sovint acaben amb la mort de la persona que es troba sota els efectes de l’alcohol, sinó també de persones innocents que es travessen al seu pas.

Com podeu celebrar el dia sense alcohol?
Primer de tot; intenta passar tot el dia lliure de consum d’alcohol, així que no beguis ni tan sols una cervesa o una copeta de vi.
En segon lloc; fes-te portaveu dels efectes nocius que pot dur el consum d’aquesta substancia en grans quantitats, per que ajudis a conscienciar i sensibilitzar a més persones. Això ho podeu fer compartint a les teves xarxes socials el coixinet #diamundialsensealcohol15N

Darrera actualització: 15.11.2021 | 09:27