Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:30/09/2020

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > Bones pràctiques i recomanacions en les revisions del gas butà

Bones pràctiques i recomanacions en les revisions del gas butà

27/08/2015

El preu de la bombona de butà domèstica val 12,68 €. El Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona ha informat que hi ha empreses de manteniment d’instal·lacions de gas butà que estan actuant "presumptament" en pràctiques comercials fraudulentes, sobretot en domicilis de persones d’edat avançada. Per això us informem de les bones pràctiques i de les recomanacions en les revisions del gas butà.

 

Recomanacions per a la revisió periòdica de les instal·lacions de gas butà:
• La revisió periòdica de les instal·lacions fixes de gas butà s'ha de fer cada 5 anys.
• La persona titular és qui ha de sol·licitar a una empresa instal·ladora de gas de confiança la revisió reglamentària. Si no coneixeu cap empresa instal·ladora de gas, sol·liciteu informació als gremis d'instal·ladors.
• Heu de tenir cura de la realització de la revisió periòdica per part d'una empresa instal·ladora de gas degudament inscrita al RASIC, demaneu-li un pressupost detallat i complet abans de la realització del servei. Les empreses han de tenir a disposició dels clients, redactada almenys en català, la tarifa de preus dels materials, de la mà d'obra, dels transports i/o desplaçaments i de qualsevol altre servei ofert.
• Si algú us ofereix fer la revisió, abans de deixar entrar algú a casa vostra, demaneu-li primer el nom o NIF com empresa i consulteu si està inscrita a Infonorma.
• No és obligatori que signeu cap contracte de manteniment amb una empresa.
• Compareu preus.
• El tub flexible s'ha de canviar quan caduca i el regulador quan s'ha fet malbé.
• Una estufa de butà o una cuina mòbil amb una sola bombona connectada per un tub flexible no necessiten passar la revisió periòdica. Ara bé, la persona titular o usuària ha de tenir en bon estat d'ús l'aparell i la petita instal·lació associada (regulador acoblat a l'envàs i tub flexible). És molt important que comproveu la caducitat del tub flexible que connecta l'aparell i que el reemplaceu abans que caduqui. Els reguladors acoblats a l'envàs no tenen caducitat.
• Quan l'instal·lador autoritzat hagi realitzat la revisió, enganxarà un adhesiu que n'acrediti la data i serveixi de recordatori per a la propera, i també lliurarà un certificat de revisió al propietari, guardeu-lo!
• La revisió periòdica es pot pagar amb qualsevol mitjà que acordin el consumidor i l’empresa instal·ladora.

Arxius adjunts

Arxivat a: General, Notícies de Seguretat i Salut
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/09/2020 a les 12:43h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional