La Generalitat licita el projecte constructiu de la variant de Sant Feliu de Codines

Dimarts, 5 d'abril de 2016 a les 00:00

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert el procés per encarregar la redacció del projecte executiu, un pas previ indispensable per executar la construcció de la nova carretera de 4,1 quilòmetres. L’actuació evitarà el trànsit de prop de 4.000 vehicles pel centre urbà al llarg d’uns tres quilòmetres i minimitzarà les molèsties als veïns.

Segons ha informat la conselleria, la nova variant tindrà una longitud de 4,1 quilòmetres i una amplada variable d'entre 10 i 13,50 metres. Serà una via d'un sol carril per sentit excepte en els trams de més pendents on hi haurà un tercer carril per afavorir l'avançament dels vehicles lents. Els vorals seran d'1,5 metres d'amplada. Es preveu que la construcció costarà uns 25 milions d'euros.

Una de les obres més singulars de la variant serà un viaducte d'uns 500 metres que hi haurà a la banda sud per sobre del torrent de Can Bosc, prop del quilòmetre 20 on s'iniciarà la nova carretera amb una rotonda que distribuirà el trànsit entre la nova carretera i el traçat actual que permetrà accedir a Sant Feliu pel sud.

La variant vorejarà el nucli urbà per l'oest i connectarà amb la carretera BP-1241 per anar cap a Gallifa amb una segona rotonda a nivell. El punt final serà a l’altura de l’encreuament amb la carretera C-1413b cap a Centellles. Aquí es construirà una tercera rotonda a nivell.

La futura variant de Sant Feliu de Codines disminuirà el temps de pas pel municipal a la meitat, ja que suposarà una reducció de 900 metres del recorregut actual, que transcorre per l’interior del nucli urbà.

 

Enllaç relacionat: Licitació per a la redacció del projecte constructiu de millora general. Variant de la carretera C-59 Sant Feliu de Codines.

Darrera actualització: 06.04.2021 | 09:22