Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:09/07/2020

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > Diumenge 4 de juny el Grup de Voluntaris Forestals de Sant Feliu ha fet la tradicional trobada anual al Paré

Diumenge 4 de juny el Grup de Voluntaris Forestals de Sant Feliu ha fet la tradicional trobada anual al Paré

08/06/2017

Com cada any, des dels darrers 20 anys, el grup de voluntaris forestals del municipi han fet una trobada al Paré. Allà s’ha parlat de les darreres campanyes d’incendis forestals, dels riscos que comporta ser voluntari, dels possibles riscos que s’hauran d’afrontar aquest estiu i s’ha fet un repàs de mancances i potencialitats dels grup; la formació que cal donar als nous membres, així com l’estat de vehicles i maquinària.

El president, Jordi Juan, ha comentat que en els darrers temps s’han incorporat persones molt joves al grup. També s’ha comptat amb la presència de voluntaris de l’ADF i el Ramon Garriga, secretari, ha comentat de les moltes i bones possibilitats que ofereix en la defensa contra el foc la interacció d’ambdós grups de voluntaris en quant a sumar recursos, tant de comunicació, com de material de prevenció, com de vigilància i d’extinció, assegurances, etc.

S’ha recordat també la prioritat de les persones davant d’un incendi i la funció d’ajut logístic que els voluntaris han fet ja en un gran incendi forestal (el 2002 de Sant Llorenç Savall) i la necessitat d’anar renovant llistats de recursos i subministres.
Recursos de transport de voluntaris al foc a ajudar en les tasques d’extinció, de la organització dels retens un cop extingit el foc, de guia als professionals de l’extinció i control pels camins i corriols dels nostres boscos, els recursos humans disponibles en la intendència i tot el que al PAM s’especifica de Centres de comandament avançat, CECOPAL, sala de premsa, etc.

Finalment, el regidor de Medi Natural, Roger Valls ha fet esment al DUPROCIM, document que s’està elaborant i que integrarà en un futur tots els elements de risc i emergència del poble, així com el PAM (Pla d’Acció Municipal en Cas d’Incendi Forestal) que, de moment, i per aquest estiu, seguirà vigent i en els propers dies es procedirà a actualitzar.

Arxivat a: General, Notícies de Medi Ambient
Darrera actualització d’aquest contingut: 09/07/2020 a les 09:47h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional