Del 21 al 29 de novembre: XII Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines s’adhereix a la XII Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

La temàtica d’enguany són els Residus Invisibles. "Residus invisibles" es refereix a la gran quantitat de residus generats durant el procés de fabricació dels productes. Una gran part dels residus invisibles no es poden reciclar i acaben en abocadors i incineradores.

En el marc d’aquesta setmana i per continuar fomentant la prevenció de residus, l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines ha distribuït als bars i restaurants per tal que els reparteixin entre els seus clients “Bocs’n’Rolls”, uns embolcalls reutilitzables per a entrepans, galetes, fruita i altres aliments que substitueixen els productes tradicionals com poden ser la bossa de plàstic o el paper d’alumini d’un sol ús.  Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residustambé se’n repartiran els alumnes de 1r d’ESO del municipi amb el lema “Enrotlla’t bé l’esmorzar”.

Per altra banda, es distribuiran més 1.000 bosses de cotó i de pa entre el comerç local per tal de minimitzar l’ús de bosses de plàstic sota el lema “Compra a SFCodines. Sostenibilitat / Futur / Comerç”.

Enguany, les administracions supramunicipals organitzadores han unit esforços i han recopilat tots els materials i accions eminentment virtuals en un sol portal interactiu: https://bit.ly/RecursosVirtualsEWWR2020

Destacar també que la xarxa de deixalleries comarcal, integrada per 25 instal·lacions més una de mòbil, acollirà l’activitat Jo RNova, i Tu?, que promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció socio laboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides a aquest projecte iniciat l’any 2014, i que ha permès la reutilització de més de 13.700 objectes

Darrera actualització: 29.03.2021 | 12:20