Alumnes del curs Bàsic 2 de català, de Sant Feliu de Codines, visiten el Museu Municipal Can Xifreda

Dissabte, 3 d'abril de 2021 a les 00:00

Amb el guiatge de Francesc Garriga, responsable del Museu. Una visita molt interessant i enriquidora que van seguir molt bé els alumnes que hi van assistir.

Alumnes del curs Bàsic 2 de català de Sant Feliu de Codines van visitar el passat dimecres 24 de març el Museu Municipal Can Xifreda amb el guiatge de Francesc Garriga, responsable del Museu, com a activitat de cloenda del curs.

Un petit museu, amb 50 anys d'història i que, des del 1988, està ubicat a la torre modernista, coneguda com Can Xifreda, inspirada en un castell mossàrab.

El museu ofereix una exposició permanent d'arqueologia, paleontologia, mineralogia i història local i una sala d'exposicions semipermanent d'eines i estris de la ramaderia catalana.

Francesc Garriga, responsable del Museu, ens va acompanyar i guiar per la part del Museu que fa referència a la prehistòria i a l'edat antiga, des del paleolític inferior fins a l'època romana, i ho ha fer d'una manera molt clara, didàctica i entenedora. Es pot dir que vam fer un viatge al passat de la nostra història. La que ens explica d'on venim, ens ajuda a conèixer el nostre passat i a entendre el nostre present.

I al final, també va dedicar una estona a parlar d'una peça molt preuada que està a l’entrada del museu: l'estendard de l'Orfeó Feliuà, que va dissenyar Antoni Gaudí, una de les peces gaudinianes més desconegudes, però la més universal del patrimoni santfelieunc. Francesc Garriga ens va explicar tots els detalls de com el va dissenyar, evidentment des d’una òptica, com era habitual en Gaudí, absolutament innovadora. 

Una visita mol interessant i que els alumnes van seguir amb molta atenció.

Darrera actualització: 03.04.2021 | 19:38

Imatges

curs_catala_xifreda curs_catala_xifreda