Augment considerable de la despesa de la llum municipal per la pujada de preus

Dijous, 6 d'octubre de 2022 a les 12:00

El govern de l'ajuntament de Sant Feliu de Codines ha pres mesures per tal que la factura de la llum no continuï augmentant a causa dels preus de mercat que s'encareixen de forma continuada.

Enguany la factura de la llum dels sis primers mesos de l'any ha estat fins a juny un 66% superior al que s'havia previst al pressupost, és a dir, a mig any queda només disponible el 16% de l'import pressupostat, i aquest fet ha suposat haver de fer una modificació de crèdits, no previsible en el moment d'elaborar els pressupostos de l'any 2022, tot incrementant la partida corresponent.
De moment, però, hem adoptat la decisió d'adherir-nos al conveni ofert per l'ACM (Associació Catalana de Municipis) per tal de tenir uns preus de la llum més acurats, al qual no ens havíem adherit fins ara perquè l'empresa que ens donava servei, l'Electra Caldense, feia una aportació social al municipi. Però a la vista de l'encariment dels preus de l'electricitat, creiem que el conveni amb l'ACM ens permetrà un estalvi d'entre un 20% i un 10% depenent del tram tarifari que estem considerant.
Al mateix temps es contemplen altres opcions que es podran anar aplicant a mesura que els pressupostos ho permetin, posant sistemes més eficients i assequibles, i duent a terme canvis tan importants com canviar l'enllumenat convencional de tot el municipi per LED i que ens ha ajudat a rebaixar la factura de l'electricitat.

Darrera actualització: 06.10.2022 | 11:27