Avui, 16 de maig és el Dia Internacional de la Celiaquia

Dilluns, 16 de de maig de 2022 a les 10:35

El 16 de maig se celebra el Dia Internacional del Celíac, amb la finalitat de divulgar informació sobre aquesta condició que afecta aproximadament l'1% de la població mundial, la prevalença de la qual s'ha multiplicat en els últims vint-i-cinc anys.

Tanmateix, aquesta data pretén sensibilitzar i conscienciar a la població sobre la celiaquia i els seus símptomes, fent èmfasis en la importància de la detecció precoç i tractament oportú d'aquesta malaltia.

Què és la Celiaquia?
La Celiaquia és una condició hereditària caracteritzada per una intolerància permanent a les prolaminas del gluten, una fracció proteica continguda en els següents cereals: blat, civada, ordi i sègol (TACC).
Consisteix en la inflamació crònica de la mucosa de l'intestí prim en persones amb predisposició genètica a la malaltia. Això disminueix la capacitat d'absorció de nutrients de l'organisme.
Aquesta malaltia pot aparèixer des del moment en què s'incorpora per primera vegada aliments que contenen glútens a l'alimentació fins a l'adultesa avançada, condicionant la qualitat de vida de les persones afectades i el seu grup familiar.

Darrera actualització: 16.05.2022 | 10:30