Comunicat de l'Ajuntament sobre la situació actual de la Covid-19: 66 casos en el darrers 14 dies i risc de brot molt alt

Dijous, 22 de de juliol de 2021 a les 11:15

Sant Feliu de Codines és un dels 165 municipis on el govern català va instaurar el darrer cap de setmana confinament nocturn d’una a sis de la matinada a causa de la incidència de COVID-19, amb un índex del risc de rebrot de 1202.41 punts. Segons la informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (22/07/21) el municipi de Sant Feliu de Codines ha registrat 38 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies i també s’han comptabilitzat 66 casos en els darrers 14 dies. Es tracta d’un nivell considerat molt alt. La taxa de reproducció de l’epidèmia també s'ha incrementat fins a situar-se en els 1.16 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

El toc de queda, que es controlarà amb dispositius dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local, intensificarà el patrullatge, és una mesura excepcional que el Govern de la Generalitat justifica per la necessitat de protegir la salut de la ciutadania, especialment les franges d'edat que no tenen la pauta completa de vaccinació, evitar el col·lapse del sistema sanitari i preservar la recuperació econòmica.

Pel que fa als actes organitzats per l'Ajuntament, des del principi de la pandèmia a tots els actes s'han pres les mesures de prevenció per evitar la propagació de la Covid-19 que han indicat en cada moment el PROCICAT.

Davant d'aquesta situació demanem als ciutadans del municipi que incrementin l'ús de la mascareta en espais interiors i exteriors. Tanmateix és necessari tenir el màxim de cura i responsabilitat tant en l'àmbit personal, com familiar i públic per tal de fer possible el control i reducció dels contagis a casa nostra. És responsabilitat de tots i cadascú de nosaltres, i cal que tothom en prengui consciència.
Podeu consultar el conjunt de mesures vigents en cada àmbit i situació al web www.canalsalut.gencat.cat.

Amb l'esforç de tots vam ser capaços a principis de juny d'estar lliures de contagi del virus i si ens esforcem podrem tornar a aconseguir-ho!

Darrera actualització: 22.07.2021 | 12:08