Comunicat sobre el servei de pediatria al CAP de Sant Feliu

Dimarts, 19 d'octubre de 2021 a les 12:40

Els darrers mesos la manca de pediatra al CAP de Sant Feliu de Codines ha generat molt malestar a les famílies afectades.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines vol fer saber a la població que els serveis sanitaris del municipi són competència de la Generalitat de Catalunya, concretament del Departament de Salut (CatSalut), i la prestació d'atenció sanitària la realitza l'Institut Català de la Salut (ICS). En el cas del CAP de Sant Feliu de Codines aquest forma part, conjuntament al CAP de Caldes de Montbui, a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Caldes.

L'Ajuntament i la direcció de l'ABS de Caldes es reuneixen habitualment per tractar els temes sanitaris cabdals al poble, i més en aquests temps de COVID-19 i construcció del nou CAP del municipi. Alguns dels temes més tractats a les darreres reunions han estat la jubilació, aquest mes d'octubre, de la infermera pediàtrica i, l'esforç que porten realitzant (des de l'ABS) per trobar un pediatre que cobreixi la plaça de pediatra del municipi (dotada amb jornada complerta de dilluns a divendres) i que, han estat cobrint temporalment amb una pediatra de Caldes (1 dia per setmana) i una pediatra cedida per l'Hospital de Granollers 2 dies per setmana.

Aquest mateix mes un grup de codinencs i codinenques afectats per la mancança de servei, entre altres inquietuds, han decidit crear una Plataforma per la Sanitat Pública de Sant Feliu de Codines i estan organitzant iniciatives per ajudar a millorar la situació actual, des de l'Ajuntament donarem suport a les seves iniciatives.

La darrera setmana la direcció de l'ABS de Caldes va comunicar en una reunió a l'alcaldessa, la regidora de Sanitat i la Plataforma per la Sanitat Pública de Sant Feliu de Codines que es cobrirà de manera immediata la infermera pediàtrica que es jubila i, van avisar de les dificultats que estan tenint per mantenir el servei de pediatra, no aconsegueixen cobrir la plaça de pediatra per la manca de professionals de pediatria, és una especialitat amb pocs professionals disponibles. Per això, mentrestant no s'ocupi la plaça de pediatria de Sant Feliu, en alguns casos quan les famílies demanin al CAP de Sant Feliu de Codines visita i seguiment de pediatra, es derivaran les visites dels nens/es als pediatres de Caldes.

Darrera actualització: 19.10.2021 | 13:47