Consolidar i fomentar el comerç de Sant Feliu de Codines i mantenir l’ocupació en el sector comercial, principals objectius de l'estudi sobre la situació del comerç i les actuacions futures

Divendres, 19 d'agost de 2022 a les 09:00

El passat dimarts 19 de juliol es va presentar un estudi del sector comercial de Sant Feliu de Codines elaborat per l'empresa Hidra, S.C.C.P, per encàrrec de la Diputació de Barcelona, on es van definir els objectius a seguir per tal que el comerç del municipi millor i més competitiu.

Els principals objectius són: 

 • Consolidar i fomentar el comerç del municipi
 • Mantenir l’ocupació en el sector comercial
 • Dotar el sector de les eines necessàries per incrementar la seva competitivitat
 • Retenir al municipi la despesa dels consumidors residents
 • Captar despesa de les persones visitants
 • Impulsar la cooperació publico-privada en l’àmbit del comerç

 

El compliment d'aquest pla estratègic de millora comporta l'actuació en diferents eixos estratègics:

 1. EIX 1 - GOVERNANÇA: Definició del model de cooperació publico-privada que incentivi el treball conjunt dels agents (Ajuntament, Grup de Comerciants Codinencs, Mercat no sedentari...) i que reforci l'associacionisme comercial.
 2. EIX 2 - ESPAI URBÀ: Promoure un entorn de compres i de lleure sostenible en un espai públic de qualitat. Facilitat l'accés dels clients als comerços.
 3. EIX 3 - IMPULS: Professionalitzar els empresaris i les persones ocupades al sector comercial i de serveis per mantenir la competitivitat dels negocis. 
  Modernitzar el sector, acompanyar en la transformació digital i crear noves idees de negoci que satisfacin les necessitats dels clients potencials, residents o visitants.
 4. EIX 4 - SOSTENIBILITAT: Potenciar el coneixement de l'oferta comercial i de serveis del municipi entre el públic objectiu. 
  Sensibilitzar els residents sobre els valors associats a la compra de proximitat. 

Actuacions que ens permetran impulsar el comerç local i fer-lo més competitiu i atractiu.

Darrera actualització: 13.08.2022 | 20:37