Contractació laboral de persones de 30 i més anys

Dimarts, 25 de de gener de 2022 a les 09:15

L'objectiu de la convocatòria és la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat.

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert la línia d’ajuts per a la contractació laboral de persones de 30 i més anys. El termini de presentació de les sol·licituds és des del 10 de gener fins al 31 de maig de 2022 (15 hores). La finalitat d'aquesta convocatòria és subvencionar la contractació laboral de persones aturades de 30 i més anys per fomentar la creació d'ocupació estable i de qualitat, i en particular, la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat.
Per accedir a l’ajut els contractes han de ser indefinits i temporals amb una durada mínima de 12 mesos, i els contractes d'obra i servei que aportin una declaració responsable que indiqui una durada mínima del contracte de 12 mesos. Els contractes han de ser a jornada completa en un establiment operatiu ubicat a Catalunya i el nombre màxim de contractes subvencionables per persona o entitat sol·licitant és de cinc. Les entitats interessades poden presentar la sol·licitud des del 10 de gener fins al 31 de maig de 2022 (fins a les 15 hores)

La convocatòria s’adreça:

• Les entitats sense ànim de lucre (incloent les associacions i fundacions)

• Les cooperatives de treball associat.

• Persones físiques o jurídiques privades, i les comunitats de béns, amb capacitat per subscriure un contracte de treball.

Aquesta mesura beneficiarà a les persones desocupades de 30 anys i més, inscrites com a demandants d'ocupació a l'Oficina de Treball, amb capacitat per formalitzar un contracte de treball en el moment de la seva signatura, i que compleixin com a mínim, un dels següents requisits:

• Ser dona.

• Ser home de 45 anys o més.

• Ser desocupat de llarga durada (s'entén per persona aturada de llarga durada la persona demandant en situació de desocupació o no donada d'alta a la Seguretat Social, un mínim de 12 mesos, continuats o no, durant els darrers 18 mesos anteriors a la contractació laboral objecte de la sol·licitud)

És un programa cofinançat pel Fons Social Europeu. Per a més informació us podeu adreçar a la bústia de consulta: contractes30.soc@gencat.cat

Darrera actualització: 24.01.2022 | 11:21