Del 7 al 9 d'octubre: Jornades Europees de Patrimoni (JEP 2022). "Portals i finestres, un patrimoni que ens parla"

Divendres, 7 d'octubre de 2022 a les 13:00

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. És considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. 

A Sant Feliu de Codines: 

  • Divendres 7 d'octubre a les 19.30 hores a la Biblioteca Joan Petit i Aguilar conferència "Portals i finestres, un patrimoni que ens parla", on s'explicaran aquestes cases que tenen portals i finestres esculpides del municipi.
  • Diumenge 9 d'octubre a les 11 hores es realitzarà una ruta urbana, amb els membres del Centre Excursionista Sant Feliu que faran una visita guiada per aquestes cases. Reserva prèvia necessària - Places limitades: webcesf@hotmail.com 

ACTIVITATS GRATUÏTES

 

Les Jornades Europees de Patrimoni del 7, 8 i 9 d'octubre són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.
Les Jornades Europees de Patrimoni compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, i l’Associació Capital de la Cultura Catalana.

JEP 2022: Patrimoni sostenible
Per aquest 2022, sota el lema “Patrimoni sostenible” proposat pel Consell d’Europa, les Jornades Europees de Patrimoni conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del nostre patrimoni. Una proposta que ens porta a reflexionar sobre la protecció del nostre patrimoni (material, immaterial i natural) i a explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació, en un context marcat pel canvi climàtic. Ens convida a explorar el paper del patrimoni cultural en un futur sostenible.
Amb aquest tema, l’edició d’enguany de les Jornades conviden a totes les institucions, entitats i associacions que participen en l’esdeveniment a proposar iniciatives que contemplin l’efecte ambiental de les seves activitats amb la finalitat de reduir o moderar el consum de recursos i la despesa energètica, de minimitzar l’impacte ambiental en la programació i gestió dels diferents projectes patrimonials.
 

Portes obertes i activitats gratuïtes. Consulta la programació aquí.

Darrera actualització: 07.10.2022 | 11:47