Dilluns 8 de març nova campanya de donació de sang al Centre Cívic La Fonteta "La teva sang és la peça clau"

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 00:00

Dilluns 8 de març de gener de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores el Centre Cívic La Fonteta acull una nova campanya de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament i els alumnes de 3r d’ESO de l’escola FEDAC de Sant Feliu sota el lema "La teva sang és la peça clau". En aquesta ocasió cal reservar cita prèvia a http://donarsang.gencat.cat/FEDACSantFeliu per tal de poder garantir unes donacions segures. Recordeu que és imprescindible portar mascareta, mantenir les distàncies de seguretat i una correcta higiene de mans.

La situació excepcional del passat 2020 i d'aquest 2021 ha fet que les necessitats de sang siguin altes amb la represa d’intervencions ajornades durant l’inici de la pandèmia.

Estem en un moment on la donació de sang és imprescindible per garantir tots els tractaments als hospitals. Per això, a més de la donació a tots els centres hospitalaris amb espai de donació de sang, s’han organitzat un gran volum de campanyes setmanals arreu de Catalunya perquè pugueu anar a les col·lectes que tingueu més properes.

Recordeu que cal reservar cita prèvia a http://donarsang.gencat.cat/FEDACSantFeliu per disposar d’una donació esglaonada i donar-vos la millor atenció possible.

El Banc de Sang i Teixits és el responsable de subministrar sang i hemoderivats als més de 110 centres sanitaris, públics i privats, de Catalunya. A més, vetlla per mantenir uns estocs estables durant tot l’any.

Al Banc li calen més de 1.000 donacions de sang al dia per tal de garantir que tots tinguem sang quan ho necessitem per a intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments i en cas d’accidents greus.

Pots donar sang si:

  • Tens 18 anys o més
  • Peses 50 quilos o més

Recorda:

  • Per donar sang no cal estar en dejú
  • Si tens algun dubte, consulta els nostres professionals
  • Sempre utilitzem material d'un sol ús
Darrera actualització: 29.03.2021 | 10:32