El Consorci se suma a la Setmana Internacional del Compost: del 9 al 13 de maig la ciutadania que faci ús de les deixalleries podrà recollir compost gratuït

Diumenge, 7 de maig de 2023 a les 09:00

Del 7 al 13 de maig se celebra la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2023) amb el lema “Sòls sans i aliments més saludables...Compost!” una cita anual que se celebra en diferents països per informar i promoure l'ús del compost, explicar d'on prové, com s'ha d'utilitzar i quins són els seus beneficis.
En el marc d’aquesta setmana, del 9 al 13 de maig, els usuaris i les usuàries de les deixalleries podran disposar de compost gratuït per als seus horts i jardins particulars. Cada persona podrà accedir a 50 litres de compost, el que equival a dues galledes, cada vegada que utilitzi la deixalleria i fins que s’exhaureixin les existències.

Amb aquesta campanya i sota la marca COMPOSTVO es vol fomentar l’ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar la ciutadania el seu esforç per separar-la a casa de forma correcta facilitant així que se’n pugui obtenir compost i biogàs.

Beneficis del compost
Si transformem els residus orgànics en adob, contribuïm a la lluita contra el canvi climàtic. El cicle de la matèria orgànica és un exemple evident de bioeconomia circular. Un cop tractats, els residus orgànics esdevenen un recurs (compost) que aporta matèria orgànica, nutrients i microorganismes als sòls i millora la fertilitat i la producció dels conreus.
Les característiques físiques, químiques i biològiques del compost permeten que aquest producte pugui ser utilitzat en diversos àmbits i activitats obtenint resultats molt positius:
- Com a adob natural en agricultura (cereals, horta, fructicultura, vinya, ...).
- Com a fertilitzant en tasques de jardineria i en la formulació de substrats.
- Com a restauració de sòls degradats en projectes d’obra pública (clausura d’abocadors, regeneració de talussos,...) o en restauració d’activitats extractives.

 

Darrera actualització: 04.05.2023 | 13:27