El mal estat de les moreres de la plaça petita obliga a fer-hi una poda d'urgència per motius de seguretat

Dimarts, 8 d'agost de 2023 a les 17:00

Aquest dimecres es realitzarà una poda d'urgència de les moreres de la Plaça petita per un tema de seguretat, i així reduir el risc de trencament i caiguda d'alguna branca o de l'arbre sencer en una zona molt concorreguda pels veïns/es. Els arbres es substituiran definitivament durant la propera tardor o hivern, tal i com es va fer fa anys a la Plaça Josep Umbert Ventura.

L'Ajuntament ha demanat assessorament a diferents tècnics i professionals, que fa anys que adverteixen de la mala salut d'aquestes 8 moreres i la urgència de substituir-les. Tal i com indica un informe, estan afectades per grans cavitats a la fusta degudes a podridura, taques indicatives de plagues, fongs i excés d'humitat, la qual cosa implica una afectació important de la seva qualitat estructural.

El govern està treballant en un Pla de manteniment de l'arbrat i els espais verds que ha d'incloure un inventari i diagnòstic de tot l'arbrat públic del municipi i un programa de manteniment i de substitució dels que estiguin en un estat de salut irreversible, com és el cas d'aquests de la Plaça petita.

Darrera actualització: 09.08.2023 | 07:44

Imatges