Fem de Sant Feliu un poble net!

Dilluns, 4 d'abril de 2022 a les 14:00

Des de la Regidoria de Salut de Sant Feliu de Codines s'impulsa la campanya “Fem de Sant Feliu un poble net!” amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat i obligatorietat de recollir els excrements de gos a la via pública i/o espais comunitaris. 

La presència d’excrements de gos a la via pública és una queixa força habitual entre els ciutadans i ciutadanes del municipi, i és, a més, un comportament incívic que genera problemes de salubritat pública. L’actual campanya consisteix en la instal·lació de senyals en diversos punts de Sant Feliu de Codines per tal de recordar a les persones propietàries d’animals que han de recollir els excrements de les seves mascotes.        
Aquests cartells estan disponibles per a tothom que en vulgui a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.  
Segons l’article 16 de l’Ordenança Municipal de Sant Feliu de Codines sobre tinença d’animals, “com a mesura higiènica ineludible es prohibeix deixar les deposicions fecals dels gossos i altres animals a les vies públiques, o a qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants i especialment en els parcs infantils i zones d’esbarjo. El conductor de l’animal està obligat a la retirada d’aquestes de la part de la via pública que resulti afectada i a dipositar-les a les papereres.
Així mateix, es prohibeix que els animals orinin en els parcs infantils, zones d’esbarjo i façanes d’edificis, havent de realitzar les seves necessitats en els llocs expressament habilitats o en tot cas en els embornals de la xarxa de clavegueres, en la part inferior de la vorada de la vorera o en els escocells dels arbres”. En cas que l’animal orini a d’altres espais cal que el propietari aboqui aigua amb una ampolla.
Aquesta és, doncs, una nova mesura per a intentar combatre l’incivisme relacionat amb la presència d’excrements als espais públics del nostre municipi.

 

Darrera actualització: 04.04.2022 | 11:18

Imatges