Iniciats els treballs de sondeig d'un nou pou al Flaquer per explorar una nova captació d'aigua

Divendres, 9 de febrer de 2024 a les 13:30

L’Ajuntament ha iniciat els treballs de sondeig d'un nou pou a la zona del Flaquer, per explorar una nova captació d'aigua. La durada prevista dels treballs és d'unes tres setmanes i té un cost de 53.077,20€.

L’execució d’aquest nou pou és una de les actuacions apuntades a l’estudi hidrogeològic encarregat per l’Ajuntament a la Diputació de Barcelona, que proposa “dur a terme una nova perforació profunda d’investigació d’uns 300 metres de profunditat a la zona situada a l’entorn del dipòsit Flaquer”. 

El projecte va ser informat i validat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Si té un resultat positiu es procedirà a fer les obres d’execució del nou Pou Flaquer 3, amb un pressupost total de 573.469,20€.

Per al seu finançament, l’Ajuntament ha sol·licitat el mes de gener una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua per a la realització d'inversions per a la recuperació, rehabilització, adeuació i execució de captacions d'aigües subterrànies per a l'abastament.

La situació d’abastament d’aigua a Sant Feliu segueix sent crítica i cal complementar amb aportacions externes de camions cisterna per cobrir la demanda.

Darrera actualització: 09.02.2024 | 14:00