La campanya del Gran Recapte recull 1.900 kg d'aliments a Sant Feliu en una iniciativa del Banc dels Aliments

Dimecres, 30 de novembre de 2022 a les 10:00

Molt bona resposta dels codinencs i codinenques a la campanya del Gran Recapte d'Aliments, organitzada pel Banc dels Aliments durant divendres 25 i dissabte 26 de novembre. En els punts de recollida habilitats a Sant s'han recaptat 10 contenidors i un total de 1.900 kg d'aliments. Els principals aliments recollits han estat llet, llegums, conserves de peix, oli, pasta, arròs, farina, sucre i aliments infantils.

Els aliments van destinats a les persones que s'atenen des de Càritas Parroquial, que han promogut aquesta acció al poble amb la col·laboració dels serveis socials.
 

L’actual context d'inflació 

Els Bancs dels Aliments catalans es troben en una situació delicada arran de l’actual context d’inflació. El preu dels aliments bàsics ha anat incrementant al llarg de l’any, fins a situar la inflació interanual el mes d’agost, en un 10,2 % a Catalunya; si ens centrem en la partida d’Aliments i Begudes no alcohòliques, l’increment de preus és del 13,8 % (dades INE agost 2022). Alguns dels productes que han patit les majors pujades de preus han estat els bàsics com l’oli de llavors (67%), oli d’oliva (11,6%) , la llet (19,7%), els ous (19,9%), les farines (33,8%) o els aliments infantils (12,6%). Això ha desajustat el pressupost dels Bancs dels Aliments i consegüentment, s’ha hagut de readaptar la quantitat d’aliments distribuïts per persona i mes.

D’altra banda, la progressiva pèrdua de poder adquisitiu per part de les famílies els aboca a una major inseguretat a l’hora de garantir l’accés a una alimentació saludable.

Una campanya com el Gran Recapte és essencial perquè els Bancs dels Aliments puguin omplir el rebost i tenir assegurada la distribució, els propers mesos, de productes tan necessaris com la llet, l’oli o les conserves de peix i verdures.

Darrera actualització: 30.11.2022 | 10:05