La situació d’abastament d’aigua s’ha estabilitzat però l’Ajuntament segueix treballant en millores per fer front a situacions crítiques

Divendres, 28 de juliol de 2023 a les 20:20

Després del comunicat del divendres passat, la situació s’ha estabilitzat i la captació ja cobreix el consum. Gràcies a les millores en els sistemes de captació i a la reducció del consum per part de la població, la tendència s’ha revertit i, si es manté així, la setmana que ve ja no caldrà aportar aigua amb camions cisterna.

Divendres passat, l’alcalde va emetre un comunicat on explicava que el consum d’aigua estava superant la capacitat de captació del municipi i feia una crida a reduir el consum un 20%. Això estava comprometent el subministrament d’aigua ja que els dipòsits no podien suportar aquest dèficit. Aquesta setmana hem tingut una captació mitjana de 1350 m³/dia i un consum mitjà de 1300 m³/dia, la qual cosa deixa un balanç positiu. A més a més, s’ha aportat un acumulat de 935 m³ amb camions cisterna, n’han vingut 5 cada dia (35 viatges en total a dia d'avui). Ara mateix la situació dels dipòsits és bona i s’espera poder prescindir d’aquestes aportacions externes durant els propers dies. 

S’ha creat una pàgina a la web on podeu consultar les dades diàries, facilitades per CASSA, i on trobareu informació d’interès relacionada amb el servei de subministrament aigua.

L’Ajuntament i CASSA segueixen treballant en millores per garantir el subminstrament en cas d’emergència. Aquesta mateixa setmana s’ha instal·lat un variador de freqüència a la bomba del Bògit per millorar la seva capacitat d’extracció diària i s’ha millorat el sistema de captació de dades i telecontrol dels pous del Fitó, per tenir informació més acurada i a temps real de les captacions.

Paral·lelament, s’està treballant en una millora de la xarxa que ens permetria transferir un volum d’aigua limitat i puntual (aproximadament 100 m³/dia) amb el municipi de Bigues i Riells del Fai en cas de tornar a entrar en una situació crítica. La voluntat dels dos Ajuntaments és trobar una solució que beneficiï a tots dos municipis sense que afecti, en cap cas, el subministrament dels veïns. Amb aquesta finalitat i davant la millora de la situació a Sant Feliu, els alcaldes han decidit aturar avui aquesta connexió d'urgència per tal de tenir temps d’avaluar, durant la propera setmana, la millor solució tècnica sense afectacions en el servei.

Aquesta setmana CASSA ha iniciat els treballs previs a la xarxa de Sant Feliu de Codines a l’Avinguda Castell de Montbui perquè, en cas de necessitat i urgència, aquesta opció sigui més àgil de posar en marxa. A dia d’avui, no hi ha hagut cap alteració en el servei.

L’alcalde vol transmetre un agraïment als veïns de Sant Feliu de Codines per l’esforç en la reducció del consum i també al municipi de Bigues i Riells del Fai per la predisposició per ajudar-nos a fer front a la situació límit.

 

Darrera actualització: 28.07.2023 | 20:22

Imatges