L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines s’adhereix a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible (EUSEW) que té lloc del 25 al 29 d'octubre de 2021 sota el tema: "Cap al 2030: reformar el sistema energètic europeu"

Dilluns, 25 d'octubre de 2021 a les 09:30

Europa celebra enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible del 25 al 29 d'octubre amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.
Com podem contribuir des de casa en minimitzar la despesa energètica? En temps de pandèmia les nostres cases poden haver patit augments a causa de l'increment en l'ús de la climatització, la il·luminació i dels aparells elèctrics que tenim a casa, ja sigui per estudiar, teletreballar, distreure'ns, cuinar, etc. Aquí uns consells relacionats amb l’ús de l’energia a casa:  http://icaen.gencat.cat/ca/energia/usos_energia/llar
La Diputació de Barcelona sota la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ofereix a l’escola Jaume Balmes el Joc Actiwatt, joc elaborat en el marc del projecte europeu Euronet 50/50,  de la setmana del 2 al 5 de novembre, on els alumnes a partir de 6 anys podran jugar de manera molt divertida i aprendran a consolidar conceptes relacionats amb l’eficiència i l’estalvi energètic.
A més, també posa a disposició una sèrie de recursos virtuals per promoure la transició a través d’aquest link: https://www.diba.cat/es/web/xarxasost/setmanaenergia/recursos
 

Darrera actualització: 22.10.2021 | 13:01