L’Ajuntament inicia el sondeig d’un nou pou a la zona del Flaquer

Divendres, 29 de desembre de 2023 a les 18:00

L’Ajuntament ha validat les obres per realitzar un sondeig d’exploració per fer una nova captació d’aigua a la zona del Flaquer. De la mà de l’empresa CASSA, s’ha donat llum verda a l’inici d’aquests treballs de sondeig amb un pressupost de 43.865,46 € +IVA.

L’execució d’aquest nou pou és una de les actuacions apuntades a l’estudi hidrogeològic encarregat per l’Ajuntament a la Diputació de Barcelona, que proposa “dur a terme una nova perforació profunda d’investigació d’uns 300 metres de profunditat a la zona situada a l’entorn del dipòsit Flaquer”. 

El projecte del nou Pou ha estat degudament informat i validat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Si aquest primer sondeig té un resultat positiu es procedirà a fer les obres d’execució del nou Pou Flaquer 3, amb un pressupost total de 272.944,69 € més IVA. Per al seu finançament, l’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua.

La situació d’abastament d’aigua a Sant Feliu segueix sent crítica i cal complementar amb aportacions externes de camions cisterna per cobrir la demanda. Podeu trobar la informació diària de la situació a  www.santfeliudecodines.cat/temes/aigua

L’alcalde, Pol Cabutí, s’ha reunit durant el darrer mes amb el director de l’ACA, Samuel Reyes i amb el Director de l’ATL, David Vila. En les reunions mantingudes amb l’ACA s’ha compartit la situació d’emergència que viu Sant Feliu de Codines i les possibles solucions a curt i a llarg termini. A curt termini, l’ACA es compromet a donar suport econòmic per a realitzar noves captacions i a llarg termini la solució és fer la sol·licitud de connexió a la xarxa d’Aigües Ter-Llobregat (ATL). És per aquest motiu, que en les diverses reunions mantingudes amb ATL s’ha començat a estudiar tècnicament aquesta opció, conjuntament amb l’empresa CASSA i prenent com a base un projecte tècnic existent de l’any 2008 que no es va arribar a executar.

L’Ajuntament convocarà la sessió informativa “Taula municipal de l’aigua” el divendres 12 de gener a les 18.00h al Centre Cívic, per explicar i debatre sobre la situació i la gestió d’aquesta crisi de l’aigua, així com les actuacions a curt, mig i llarg termini, l’estat de gestió de la sequera i els canvis en la tarifa de l’aigua, entre d'altres temes.

Darrera actualització: 03.01.2024 | 12:05