L'Ajuntament preveu mesures extraodinàries per reforçar refugis climàtics en cas d'entrar en fase d’alerta per calor intensa

Dimecres, 12 de juliol de 2023 a les 13:00

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines no disposava d’un pla d’actuació específic en cas de calor intensa o extrema, però ja s’està treballant en la seva redacció. Aquest pla inclourà la identificació de refugis climàtics en diferents espais municipals, els quals es reforçaran amb mesures extraodinàries en cas d’entrar en fase d’alerta i d’emergència. 

El passat dimarts 11 de juliol de 2023, es va activar el PROCICAT en fase d’ALERTA per calor molt intensa i per calor nocturna intensa. En data d’avui, dimecres 12 de juliol, s’ha desactivat la fase d’ALERTA.

El PROCICAT demana als ajuntaments que que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones vulnerables. L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines no disposava d’un pla d’actuació específic en cas de calor intensa o extrema, però ja s’està treballant en la seva redacció.

Entre les mesures d’aquest pla s’inclourà la identificació de refugis climàtics en diferents espais municipals, els quals es reforçaran amb mesures extraodinàries en cas d’entrar en fase d’alerta i d’emergència.

Les mesures extraodinàries en fase d’alerta i d’emergència que es preveuen incorporar en aquest pla d’actuació, són:

  • Biblioteca Joan Petit Aguilar: obertura de l’equipament durant tot el dia, amb el servei ordinari o amb servei de consergeria.
  • Piscina Municipal de Solanes: gratuïtat per a persones residents majors de 65 anys, menors de 12 i embarassades.
  • Centre Cívic “La Fonteta”: obertura de l’equipament i d’altres sales climatitzades durant tot el dia, amb servei de consergeria.
  • Casal Municipal de la Gent Gran: obertura de l’equipament amb accés a les sales de la primera planta durant tot el dia en col·laboració amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes. 


Encara que ja s'hagi desactivat la fase d’alerta, és important que tingueu en compte els consells de Protecció Civil per a episodis de calor. Podeu consultar-los en aquest enllaç.

Darrera actualització: 12.07.2023 | 13:20

Imatges