L’estendard feliuà al Museu Nacional d'Art de Catalunya de Barcelona (MNAC)

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 09:35

Vint anys desprès de la celebració de l’Any Gaudí, el Museu Nacional afronta una revisió crítica de l’obra de l’arquitecte amb una exposició de gran format que reuneix més de 650 objectes arquitectònics, de disseny i mobiliari, obres d’art, documentació, plànols i fotografies, s’allunya dels tòpics i proposa una revisió completa de la trajectòria de Gaudí, des dels anys de formació fins a la seva mort i el seu enterrament multitudinari.

Antoni Gaudí (1852-1926) té una presència molt especial a la col·lecció del Museu Nacional, que compta amb un nombrós i complet conjunt de les seves obres i les exposa juntament amb les d’altres artistes i arquitectes del període, entre els quals destaquem especialment a Josep Maria Jujol.

Aquest projecte, que a la primavera viatjarà a París, al Musée d’Orsay, proposa una nova narració que  el situa en el context internacional en presentar un conjunt molt important d’obres d’artistes com Auguste Rodin, Geoffroy-Dechaume, Violet-le-Duc, Thomas Jeckyll o William Morris.
La mostra descobreix un Gaudí d’una enorme complexitat, que capta com cap altre artista les necessitats de la societat en què viu, un temps de canvis radicals, i que produeix les imatges més potents, que perduren fins als nostres dies. En total, són 74 institucions i col·leccions nacionals i internacionals que hi col·laboren prestant obres per aquesta gran exposició, que compta a més amb les obres de la pròpia col·lecció del museu.
Una de les peces que formen part d’aquesta exposició és l’Estendard Feliuà que el Museu Municipal de Sant Feliu de Codines ha cedit al MNAC, és l’únic exemplar creat per Gaudí que es conserva en l’actualitat.
L’exposició es podrà visitar del del 19 de novembre de 2021 al 6 de març de 2022.
Posteriorment, viatjarà a París, al Musée d'Orsay, on es podrà veure del 14 de març al 17 de juliol de 2022.

Darrera actualització: 24.11.2021 | 09:39