Let's Clean Up Europe: del 5 al 7 de maig

Dimecres, 3 de maig de 2023 a les 12:00

Coincidint amb la campanya europea Let's Clean Europe per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura, les dues escoles i instituts de Sant Feliu de Codines, divendres 5 de maig faran batudes de neteja a la zona Parc Usart, Zona de Can Bosch i Can Masclans, trona del Rei i zona esportiva. 

Aquesta iniciativa es fa a través del Pla Educatiu Entorn i compta amb la col·laboració del Centre Excursionista Sant Feliu de Codines. 


Recordar que dissabte 6 de maig, coincidint amb la campanya europea Let's Clean Europe, Sant Feliu de Codines celebra l'ECOdines, la festa del medi ambient, on durant tot el dia es faran activitats relacionades amb el medi ambient i el reciclatge. 

Dissabte 6 de maig

Matí:

 • A les 11.30 hores: Hora menuda: Un dia amb en punxetes. En Punxetes és un eriçó que viu al camp i junts explicarem com és el seu dia a dia.  Surt a buscar troballes que carrega al seu carretó per dur-les al seu cau i pel camí veu diferents animals i elements de la natura que descobrirem plegats amb diverses cançons. A càrrec d’Aïda Puig. Per a nadons. Cal inscripció. A la Biblioteca Joan Petit i Aguilar. 
 • Durant tot el matí, compra de proximitat al mercat setmanal a la plaça Josep Umbert Ventura! 

Tarda de 17 a 20 hores a la plaça Josep Umbert Ventura:

 • Paradeta amb packs de bosses de separació de residus i altres productes per a fomentar el reciclatge. 
 • EscapeRoom al carrer "Missió espacial" Salvem el planeta: Podreu evitar el llançament del coet en 60 minuts? L’Escape Room (https://gaudire.com/escape-room-exterior/) que ens farà reflexionar sobre el canvi climàtic. Amb realitat augmentada. Amb una nau espacial. Amb un coet de 6 metres.
  Amb tablets i altaveus per cada grup. Enigmes, proves robotitzades, realitat augmentada, attrezzo i un coet! Els grups són de màxim 6 persones. Cada grup tindrà assignada una franja horària per tal de realitzar l'activitat. Preguem la màxima puntualitat. Només cal la reserva d’una persona per grup. (Durada 45 minuts. Dos nivells de dificultat: famílies - expert). Tota la informació i entrades: aquí. 
 • Xocolata desfeta per a tothom! Si vols berenar porta el teu got de casa! RESIDUS ZERO! 
 • Tallers: Caseta per a ocells i plantem un planter - Reciclem oueres! Organitza: AE Makalu.
               Màquina de crispetes, pedala amb energia. Organitza: Diputació de Barcelona. 
 • ECO-JUGA: Vine a jugar amb residus transformats!

 A les 20.30 hores a la 3a planta de l'aparcament de l'Escletxa:

 • Espectacle de màgia Sr. Reciclatge amb el mag Fèlix. Un espectacle didàctic per a nens i nenes que tracte el món del reciclatge i la recollida selectiva. Una manera divertida d'aprendre i conscienciar, mentre es diverteixen i participen de l’espectacle de Màgia.

Organitza: Comissió de Festes, Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines.
Col·labora: Diputació de Barcelona, AE Makalu, Biblioteca Joan Petit i Aguilar. 

Darrera actualització: 03.05.2023 | 12:21