Més de 15 hores d’esport, solidaritat i festa en la segona edició de l’OnCodines Trail

Dilluns, 4 de d’abril de 2022 a les 11:40

83 equips completen la segona edició del repte esportiu i solidari que tanca amb un marcador provisional de 80.000 euros. 

La segona edició de l’OnCodines Trail, celebrada aquest dissabte 2 d’abril, ha estat tota una gran festa de la solidaritat i l’esport al llarg d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès tant pel que fa al recorregut de 80 quilòmetres com en el de 60.
83 equips han aconseguit completar el repte esportiu i solidari que estrenava un recorregut lineal amb sortida des de Granollers i que està organitzat pel Club Atlètic Sant Feliu, el Centre Excursionista Sant Feliu i l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Dels 86 equips inscrits, dos no van prendre la sortida i un es va retirar a l’avituallament de Santa Eulàlia de Ronçana. El repte ha comptat amb la participació
de 513 persones i més de 250 voluntaris. Els equips estan formats per un màxim de 6 persones de les quals sempre n’hi ha d’haver un mínim de tres en marxa. Bona part dels equips han optat per fer relleus però també n’hi ha hagut en que tots els membres o algun d’ells han fet tot el recorregut sencer. Una de les singularitats del repte és que la participació femenina és molt més alta que la
masculina: 317 dones i 196 homes. 72 dels equips participants han fet per la modalitat caminant de 60 quilòmetres i 12, per l’opció de 80 quilòmetres corrent. Tot just finalitzar la prova, el director de l’OnCodines, Lluís Vilalta apuntava “pensem que ens hem superat a l’any passat perquè era molt difícil fer una segona edició ja que la primera tenia molta empenta per molta gent que va venir per la Glòria. La segona ens feia una mica de por per això però estem molt contents”.
El canvi de recorregut, lineal i amb sortida a Granollers, ha satisfet als equips ja que es redueix la quantitat de quilòmetres d’asfalt que hi havia a la primera edició i es concentren, tots, en el primer tram de la prova, als municipis de Granollers, Canovelles i Les Franqueses. La sortida de Granollers s’ha fet de manera esglaonada (a les 7h, 7.30h, 8h i 9h) i l’encarregada de donar el tret de sortida oficial ha estat l’alcaldessa Alba Barnusell, qui havia jurat el càrrec el dia abans, i per tant es tractava del seu primer acte oficial.
La jornada s’ha desenvolupat sense cap incident i en un ambient del tot festiu, en molts punts del recorregut però especialment a la plaça Josep Umbert de Sant Feliu de Codines, punt de meta. Des de l’arribada del primer equip, el Carlett&Portillo Team Trail, que va creuar l’arc 7 hores i 44 minuts després d’haver sortit; fins a l’arribada de l’últim, Siena, que ho va fer en 15 hores i 1 minut, l’arribada de cada equip va convertir la plaça en una festa. El públic i l’organització es desfeia en aplaudiments mentre que els equips no amagaven la seva emoció d’haver superat el repte. Tots els participants rebien les medalles només arribar. Els encarregats de posar les medalles han estat l’alcaldessa de Sant Feliu de Codines, Mercè Serratacó; el regidor d’esports, Manel Vila; representants de les associacions beneficiàries i Míriam Roset, vídua de Sergi Mingote, qui va ser padrí en la primera edició del repte.
La festa es va accentuar amb la irrupció a la plaça de DJ Du-Dux que va amenitzar la botifarrada dels participants mentre arribaven els equips i es va convertir en una autèntica festa major quan l’Orquestra Maribel va entrar per l’arc de meta per oferir un concert a participants, voluntaris i públic. Una imatge festiva que no es veia des d’abans de la pandèmia.

Ambient festiu a tots els avituallaments i controls de pas
Els integrants de l’equip es poden anar rellevant en els punts d’avituallament i canvi que s’han convertit en espais festius de trobada entre voluntaris i participants en un ambient molt festiu gràcies, també, a la implicació de les entitats dels municipis per on transcorre el repte. A Santa Eulàlia han comptat amb la participació dels gegants Gerd i Maduixa i de la colla de diables La Sella que ha amenitzat la jornada amb el so dels timbals i, fins i tot, han fet alguna encesa. A Bigues i Riells, al punt d’avituallament del Castell de Montbui, també hi ha hagut timbalers i a Sant Feliu de Codines, els No m'Atabalis amenitzaven els últims metres de repte on també i havia els gegants de la Colla de Geganters de Sant Feliu de Codines.
L’avituallament més gran de la prova en aquesta edició ha estat a la plaça de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès on els participants podien dinar. A més, ho han fet acompanyats de DJ Fèlix que, fins i tot, ha fet ballar als participants.

80.000 euros contra el càncer
El marcador de donatius s’ha tancat, al final de la jornada, amb la xifra provisional de 80.000 euros. “Estem molt contents perquè arribar a 80.000 euros amb menys equips que l’any passat és molt molt satisfactori”, afirma Lluís Vilalta.
El repte dels equips és doble. D’una banda, completar els 60 o els 80 quilòmetres del traçat i de l’altra aportar un mínim de 600 euros per equip contra el càncer. Les donacions de l’OnCodines es destinaran, íntegrament, al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació. Les donacions als equips continuen obertes i es poden fer a www.oncodinestrail.cat
Els 80.000 euros que han recaptat els equips es repartiran entre les tres associacions beneficiàries del repte que treballen en l’assistència, el suport i la investigació oncològica.
● Oncovallès (75%): amb seu a Granollers que es dedica a acompanyar als malalts de càncer i als seus familiars. No només en aspectes biològics i mèdics sinó també pel que fa a la vessant més psicològica i social d’aquesta malaltia.
● Barcelona Brain Health Initiative (15%): un projecte de recerca de l’Institut Guttman dedicat a la salut cerebral i a la investigació de les malalties del cervell.
● Fundació d’oncològia infantil Enriqueta Villavecchia (10%). Té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o d'altres malalties greus, i el suport a les seves famílies.

Darrera actualització: 04.04.2022 | 13:21