Molta expectació a la presentació del llibre sobre l'estendard de l'Ofeó Feliuà

Dissabte, 11 de novembre de 2023 a les 10:00

La sala d'actes del Centre Cívic La Fonteta va acollir el divendres 10 de novembre la presentació del llibre "Història d'un Gaudí ocult. L'estendard de l'Orfeó Feliuà", a càrrec dels seus autors Teresa-M. Sala i Xavier Jové, amb la col·laboració del santfeliuenc Francesc Garriga del Museu Municipal Can Xifreda.

El llibre ha estat editat per la Universitat de Barcelona dins dels Quaderns d’Art i Natura del GRACMON. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Sant Feliu, Pol Cabutí, i regidors i regidores de l'Ajuntament.

Es tracta d'un treball de recerca que explica la història de l'estendard de l'Orfeó Feliuà, dissenyat per Antoni Gaudí, i culmina les investigacions que ha anat fent el Museu Municipal Can Xifreda.

L'estendard, que data del segle XIX, és una peça única al món i l'única obra de Gaudí al Vallès Oriental. Es troba en un bon estat de conservació i compta amb referències als símbols de Sant Feliu com ara la pinya, la roda de molí i un ram de llorer.

Aquest llibre recompon el procés creatiu de l’obra - des de la concepció i el disseny de l’arquitecte, fins a l’execució formal al taller del seu col·laborador habitual, Claudi Hoyos -, desxifra el significat dels símbols gaudinians i, amb la col·laboració de Francesc Garriga, explica el complex itinerari històric de l’únic dels quatre estendards dissenyats per Antoni Gaudí que ha perdurat en el temps.

L'obra també es presenta a Barcelona, a la llibreria Ona, C/ Pau Claris, núm. 94, el dilluns 13 de novembre a les 19.00h, i a altres llibreries de la ciutat.

Darrera actualització: 23.11.2023 | 10:54