Molta precaució: perill elevat d’incendi forestal

Dijous, 22 de de juliol de 2021 a les 09:35

Davant l'elevat risc d'incendis previst per avui dijous 22 de juliol i divendres dia 23, el comitè tècnic del seguiment del risc d'incendis forestals ha acordat posar en prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.

A partir d’avui s'inicia un episodi d'altes temperatures, humitats relatives baixes i vent de component sud, que juntament amb l'estat de la vegetació provocaran una situació de molt alt perill d'incendi forestal tant avui com demà.

Segons informa el Cos d'Agents Rurals, avui s’estableix el nivell 3 del pla Alfa a més d'un centenar de municipis i el nivell 2 a gran part del conjunt del territori. Així mateix, es restringirà l'accés a alguns massissos.

Davant d'aquesta situació, es demana extremar la vigilància en les zones forestals i avisar immediatament al 112 en el cas de detectar una columna de fum.

També es fa una crida a aquells municipis que disposin de voluntaris de protecció civil perquè extremin la vigilància en zones forestals i avisin immediatament de columnes de fum al 112.

Recordeu que en cas d'incendi forestal la mesura d'autoprotecció més segura en general és el confinament, però si us calgués realitzar una evacuació preventiva immediata I no ordenada per bombers, caldrà que la comuniqueu immediatament al CECAT per la seva coordinació.

Darrera actualització: 22.07.2021 | 09:52