Multitudinària menjada d'Escudella de Carnestoltes

Dimecres, 22 de febrer de 2023 a les 11:25

Ahir dimarts, 21 de febrer, la plaça Josep Umbert Ventura es va omplir de gent amb ganes de participar en la Festa de l'Escudella de Carnestoltes, organitzada pels "Amics de l'Escudella".
Una festa, que es calcula que va aplegar unes 250 persones dinant a la plaça i una cua de gent per agafar la seva escudella fins a la Font dels Àlbers, on els organitzadors i tots els col·laboradors van estar més de 2 hores omplint olles i tuppers per a tothom. 
Enguany, es van fer 10 calderes amb 2.300 litres d’aigua, per unes 5 tones d'escudella. Com a novetat, també es va preparar una olla amb escudella vegetariana, una iniciativa molt ben rebuda. 

Durant tot el matí, han passat per la plaça Josep Umbert Ventura centenars de persones i els alumnes dels centres escolars de Sant Feliu, que han visitat l’emplaçament on es cou l’escudella i han pogut esmorzar. Passada la una del migdia, el mossèn ha beneït el brou i després s'han començat a omplir les olles dels assistents per poder-se menjar l’escudella a casa o a la plaça.
La festa de l’escudella de Carnestoltes és una de les tradicions més arrelades i consolidades de Sant Feliu i aplega cada any centenars de persones del municipi i de pobles veïns que omplen les olles de brou saborós per dinar. 
Una celebració que sense l'entitat "Amics de l'Escudella", tots els seus col·laboradors, els comerços i empreses que es sumen a col·laborar i els particulars que deixen les seves olles no seria possible. Moltes gràcies a tots i totes!
Cal destacar que la celebració d'ahir va coincidir amb la publicació d'una investigació i cerca arxivística sobre l'Escudella de Carnestoltes de Sant Feliu de Codines de l'Oficina de Patrimoni i  la responsable de l'arxiu històric de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines. 
Aquest treball de recerca històrica forma part d'una activitat sobre documents i tradicions festives promoguda per la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. 
Podeu veure l'estudi complet aquí. 

Darrera actualització: 22.02.2023 | 11:19