Procediment, requisits i sol·licitud per a la inscripció en el cens electoral de residents a Espanya de nacionals de països amb acords per a les eleccions municipals

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 11:10

Amb data 16 de novembre, s'ha publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat, la Resolució de 10 de novembre de 2022, de l'Oficina del Cens Electoral, per la qual s'estableixen els procediments i s'aprova el model de sol·licitud per a la inscripció en el cens electoral de residents a Espanya de nacionals de països amb acords per a les eleccions municipals.

Procediments de sol·licitud
Per realitzar la sol·licitud d'inscripció bastarà amb que l'interessat empleni la dada del NIE en la comunicació rebuda, la ferma i la remeti, en el termini entre l'1 de desembre de l'any anterior al qual se celebrin les eleccions municipals i el 15 de gener d'aquest any, tots dos inclusivament.
Nota: S'aprova el model de sol·licitud d'inscripció per presentar als Ajuntaments, així com les seves instruccions d'emplenament, que també s'inclouen en l'annex a aquesta resolució.
El model de sol·licitud d'inscripció es trobarà disponible en la plataforma d'intercanvi amb els ajuntaments de dades i aplicacions del cens electoral preparada per l'Oficina del Cens Electoral perquè aquests facin solament les impressions que necessitin. Així mateix, estarà disponible a la pàgina web de l'INE perquè els ciutadans puguin descarregar-li-ho.

 

Darrera actualització: 29.11.2022 | 09:14