Prova del sistema d'alertes de Protecció Civil: dijous 27 d'abril

Dimarts, 25 d'abril de 2023 a les 08:55

El proper dia 27 d'abril de 2023 a les 11 hores, es realitzarà una prova del Sistema d'Alertes de Protecció Civil per a totes les comarques de les demarcacions de la Catalunya Central i Girona. Com a municipi proper, informem que podeu rebre la notificació, tot i no estar dins de l'àrea de la prova degut a la cobertura de les antenes de telefonia, que poden cobrir més territori dels límits administratius establerts. Aquesta prova tindrà una durada de 30 minuts.

Aquesta prova s'emmarca en el compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d'emergència greu basats en l'enviament d'alertes als telèfons mòbils de la població afectada.
Durant la prova, tots els telèfons mòbils que puguin rebre l'alerta de Protecció Civil, sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que és tracta d'una prova.
Els cossos operatius, així com el 112 i 012 estan informats de la prova.
L'objectiu d'aquesta prova és la millora dels nostres protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d'emergència imminent.

Darrera actualització: 25.04.2023 | 10:54