Sant Feliu de Codines commemora el 8M

Dimecres, 13 de març de 2024 a les 12:00

L'Ajuntament expressa el compromís de seguir treballant dia a dia per construir territoris més inclusius, més segurs, més feministes i més equitatius. Es van organitzar diverses activitats pel Dia Internacional de la Dona. 

Va encetar la programació la Biblioteca Joan Petit i Aguilar el 6 de març amb l'Hora del conte "Katerina, la princesa guerrera", que va viure moltes aventures per poder alliberar el seu pare emprseonat per un rei malvat. A l'Espai Jove es va organitzar el 7 de març un cinefòrum amb la pel·lícula "Billy Elliot", amb crispetes incloses.

La sala d'actes del Centre Cívic compta amb una exposició de pintura "Dones d'avantguarda" de Mercè Julià, que es va inaugurar el 7 de març i es pot visitar fins al dia 22.

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, es va llegir el manifest institucional del 8M i després l'Equip d'Atenció Primària del CAP Sant Feliu, Olga Pedrosa, Santi Palomo i Laura Calba, van oferir un col·loqui informatiu i consells sobre la salut femenina.

Un total de 18 entitats locals van realitzar la formació sobre violències sexuals i LGBTIQ+fòbiques en l'oci (violència o no violència) el dissabte al matí, per sensibilitzar, informar, prevenir actituds i comportaments sexistes.

La taula rodona "La dona i l'esport d'elit", organitzada per la Comissió Esportiva Codinenca, va tancar la programació del 8M amb:

  • Maria Teresa Andreu, pionera del futbol català femení, jugadora del FC Barcelona del 1971 al 1982, presidenta del Comitè Nacional de futbol femení de la RFEF i del Comitè de futbol femení de la FCF i membre de la UEFA en la comissió futbol femení.
  • Susanna Alsina, pionera en la reivindicació del futbol femení. 
  • Blanca Nualart, campiona de la Copa de la Reina en volei femení i jugadora de la Selecció Espanyola. Des del 2015 és la responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals del Consell Català de l’Esport.
  • Abril Conesa, tercera al món en natació artística i participant dels Jocs Olímpics de Tòquio.

La taula va estar dinamitzada per la periodista i directora d'Ona Codinenca, Gemma Permanyer.

La pluja va impedir tirar endavant la cursa de la dona pels carrers de Sant Feliu i la festa a la plaça.

Fins al 22 de març, a la Biblioteca Joan Petit i Aguilar es pot visitar l'exposició fotogràfica “Dones, femení plural”, cedida pel Museu Municipal Can Xifreda, i una aparador de llibres per a totes les edats relacionats amb el Dia de la Dona.

Gràcies a tots/es que heu fet possible la commemoració del 8M a Sant Feliu!

Darrera actualització: 14.03.2024 | 16:23