Sant Miquel del Fai continuarà tancat tot l'estiu

Divendres, 24 de de juny de 2022 a les 10:00

L'espai natural de Sant Miquel del Fai es podria reobrir al públic a la tardor.
La Diputació de Barcelona aborda la recta final de la restauració del recinte, clausurat fa cinc anys.

Sant Miquel del Fai havia de reobrir les seves portes aquest estiu, però les obres de restauració dels llocs més deteriorats i l'alt perill d'incendi ho desconsellen. 
Així ho van comunicar el passat dilluns 20 de juny als alcaldes de la zona en una visita en aquest indret els responsables de la Diputació de Barcelona, que des del maig del 2017 fins ara ja han invertit gairebé cinc milions d'euros en la posada a punt de Sant Miquel del Fai per ala reobertura en les màximes condicions de seguretat. 
Entre les actuacions que es duen a terme destaquen la consolidació de talussos i cingleres. Actualment s'estan enllestint les obres de l'aparcament i el condicionament dels camins interiors de l'itinerari visitable, com també les obres de la casa Prioral. 
En un futur pròxim Sant Miquel del Fai serà un espai més integrat a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.
En aquesta recta final de les tasques de condicionament s'està treballant en la contractació d'un sistema de control d'accessos i un equip d'informadors. 
Els plans de futur de Sant Miquel del Fai passen per promoure la gestió activa per a la conservació i millora del patrimoni natural i cultural; fomentar la qualitat educativa i divulgativa: obrir la finca a tota mena de públic i facilitar l'accessibilitat universal; prioritzar el recinte com a espai distribuïdor de visitants cap als territoris més pròxims, i donar-lo a conèixer com un dels indrets més emblemàtics de Catalunya. 
 

Darrera actualització: 23.06.2022 | 12:13