Sant Miquel del Fai reobre aquest cap de setmana de Sant Jordi amb les entrades esgotades

Dijous, 20 d'abril de 2023 a les 11:05

El recinte de Sant Miquel del Fai reobre aquest cap de setmana de Sant Jordi, 22 i 23 d’abril, després de no poder obrir el cap de setmana passat a causa de l'elevat risc d'incendi forestal de la zona. Les entrades estan esgotades. L’obertura està condicionada per la situació meteorològica i per l'activació dels nivells 2 i 3 del Pla Alfa per risc d’incendis forestals, que el 15 i 16 d’abril estava en vigor, en el nivell 2 -de perill alt- a la comarca del Moianès.

Per accedir a Sant Miquel del Fai cal fer una reserva a la web, amb tres franges horàries de 10 a 12 hores, de 12 a 14 hores i de 14 a 16.30 hores, amb un darrer accés màxim a les 16 hores. Es poden fer també reserves per a grups, amb la possibilitat de reservar aparcament per a dos autocars. A més, hi ha dues places de vehicles perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir directament fins a la portadala fortificada d’accés al recinte, salvant un fort desnivell. 

Igualment, des del recinte es guarden entrades per persones que no puguin fer la reserva en línia o que arribin a peu al recinte sense entrada. La visita se centra en valoritzar el patrimoni cultural i natural, amb un gran llegat històric.

Per evitar aglomeracions i per motius de seguretat, l’aforament s’ha limitat a 200 persones alhora i s’ha establert que el recinte no obrirà en cas de risc elevat d’incendi o condicions meteorològiques adverses. El Pla d'emergències de Sant Miquel del Fai. Espai Natural dels Cingles de Bertí estableix que es tancarà el recinte al públic en períodes de major risc d’incendis als municipis de Bigues i Riells del Fai i Sant Quirze Safaja quan la Generalitat declari l’alerta en el nivell 2 o nivell 3 del Pla Alfa. Tampoc obrirà si hi ha condicions meteorològiques adverses, com ara temporals o ventades que puguin provocar despreniments, en una zona geològicament complexe.

Darrera actualització: 20.04.2023 | 11:02