Una averia a la xarxa elèctrica deixa aturades les bombes dels pous del Fitó i posa en risc el subministrament d'aigua

Dilluns, 28 d'agost de 2023 a les 10:45

Una averia a la xarxa elèctrica d’ENDESA ha deixat sense subministrament elèctric les bombes del pous del Fitó i posa en risc el subministrament d'aigua a la població.

ACTUALITZACIÓ 14.00 h. S'ha pogut tornar a posar en funcionament la bomba del Pou Fitó 3 després de 24 hores aturada per una avaria a la xarxa elèctrica. Això estava provocant una situació crítica pel que fa al subministrament d'aigua a la població, amb els dipòsits al límit. Durant el dia d'avui hem ampliat l'aportació externa d'aigua amb cisternes per recuperar els nivells dels dipòsits.

Recupereu el comunicat aquí


Aquest diumenge a causa de la tempesta elèctrica s’ha produït una averia a la xarxa elèctrica que dóna servei a les captacions del Fitó. Actualment, el Pou del Fitó 3 estava funcionant 24 hores al dia per captar gairebé el 80% de l’aigua que consumia diàriament la població de Sant Feliu de Codines.

A hores d'ara (dilluns 28/8 a les 10 h), ENDESA encara no ha solucionat l'averia i ja fa gairebé 24 hores que les captacions estan aturades. Aquest fet està comprometent críticament la capacitat de subministrament d'aigua a la població, que podria quedar interrompuda si no se soluciona la manca de subministrament elèctric.

Durant el dia d'ahir i la matinada d'avui, des de l'Ajuntament i des de CASSA Aigües s'han fet desenes de gestions amb ENDESA. L'alcalde personalment ha alertat reiteradament de la urgència i prioritat d'aquesta reparació, ja que d'ella en depèn el subministrament d'aigua d'una població sencera. 

Per altra banda, s'ha demanat a CASSA d'ampliar l'aportació externa d'aigua amb cisternes, la qual cosa pot permetre allargar unes hores la capacitat dels dipòsits però en cap cas cobrir tota la demanda.

Un cop més, l'alcalde fa una crida a la població per limitar el consum d'aigua i fer-ne l'ús mínim imprescindible fins que la situació estigui regularitzada.

 

 

Darrera actualització: 28.08.2023 | 16:27