Vull donar sang

Dijous, 25 de febrer de 2021 a les 00:00

Projecte del Banc de Sang i Teixits amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya on, entre altres coses, s’organitzen campanyes periòdiques a diferents municipis de Catalunya per facilitar la donació solidària de sang.

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat.

La transfusió de sang està indicada per al tractament de pacients que, en un moment determinat, presenten una mancança de components sanguinis que no pot ser substituïda per altres alternatives. Per al donant només és un moment, per a molts malalts pot suposar la vida.

Per a facilitar aquesta donació, un equip mèdic es trasllada a diferents municipis en un dia i franja horària determinats. Pots consultar quan és la propera jornada de donació a Sant Feliu al calendari de recollida de la web del Banc de Sang i Teixits.

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos.

També has de tenir en compte que:

  • Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre.
  • Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.
  • Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.
  • Si has viatjat a l'estranger, pot ser que hagis d'esperar un temps abans no tornis a donar sang.
  • El primer cop que donis sang t'has d'identificar amb el DNI, passaport, permís de residència o permís de conduir. Si ja estàs registrat al Banc de Sang, n'hi ha prou amb el carnet de donant o amb un document amb nom i fotografia o amb nom i número de DNI.

Més informació a gencat.cat i al Banc de Sang i Teixits.

Darrera actualització: 31.03.2021 | 18:45

Imatges