Càritas Parroquial Sant Feliu de Codines

Organització de l‘Església Catòlica que té com a objectiu promoure, orientar i coordinar l’acció caritativa de la parròquia, cap endins i cap enfora de la comunitat, amb la finalitat d’ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones.

Sorgeix de la comunitat eclesial a la mateixa comunitat d’església i a la comunitat civil. Per això insisteix en la urgent necessitat d’un repartiment més solidari dels béns de la terra, i en unes estructures més justes.

  • Activitats

Les activitats són múltiples i molt variades, perquè ho són les necessitats dels desafavorits i exclosos; són ells qui ens han de marcar les accions.

Càritas vol conèixer les necessitats reals que hi ha a l’entorn i valorar a quines pot fer front, abans de plantejar qualsevol intervenció o servei. No es pot limitar a atendre les persones que vénen a demanar ajuda, sinó promoure iniciatives per a detectar problemes i necessitats no conegudes.

Acull les persones que s’hi apropen. És el lloc de trobada de diferents iniciatives eclesials d'assistència social i promoció. També col·labora amb institucions públiques (Serveis Socials de Sant Feliu) que treballen en el camp de la pobresa per no duplicar accions i cada mes es fan reunions per coordinar les ajudes o prestacions que generalment són:

  • Ajuts alimentaris.
  • Atenció als infants.
  • Farmàcia.
  • Desplaçaments.
  • Despeses extraordinàries puntuals.
  • “Racó Solidari” on pengem anuncis amb les demandes (generalment són mobles...) que fan falta i si algú els ofereix gestionem les donacions.

Donen a conèixer un resum (Full Parroquial) dues vegades l’any per explicar les activitats, les campanyes i les ajudes que s’ha realitzat.

Càritas cerca i suscita en la comunitat persones sensibilitzades per aquests temes, les forma i les organitza en funció de les seves possibilitats. La comunitat cristiana, de la que Càritas és expressió, i la mateixa societat civil, necessiten revifar el seu amor pels exclosos, la creativitat de la caritat i la sensibilitat pels problemes socials. Càritas en vol ser ferment dinamitzador i per tot això treballen en equip a nivell parroquial amb el suport i l’assessorament de Càritas Diocesana de Vic.

Plaça de la Rectoria, 1 - 08182 Sant Feliu de Codines - Barcelona
Nom de contacte: Josep Parès
Telèfon: 938 660 121
Adreça electrònica: santfeliu.c@telefonica.net
Adreça electrònica: jparesclapers@gmail.com
Lloc web: parroquiadesantfeliu.wordpress.com
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.03.2021 | 11:05