Museu Municipal Can Xifreda

La torre modernista coneguda com a Can Xifreda, inspirada en un castell mossàrab, aplega des del 1988 la col·lecció de troballes fetes pel “Grup Talp” al llarg dels anys 50, 60 i 70, que van esdevenir patrimoni municipal l’any 1970.

A aquest petit museu s’hi accedeix pel Parc Xifreda des del carrer Agustí Santacruz o el carrer Castanyers.

El museu ofereix una exposició permanent d’arqueologia, palenteologia, mineralogia i història local i una sala d’exposicions semipermanent d’eines i estris de la ramaderia catalana, una de les col·leccions més completes de Catalunya.

A l’entrada del recinte s’hi poden veure objectes del passat més proper i el plànol de la vila fet al 1836 per un grup d’arquitectes, entre els quals hi destaca Antoni Rovira i Trias. El visitant també pot gaudir de l’important testimoni material de la cultura ibèrica procedent del poblat del Serrat de la Galaieta, d’una col·lecció de rajoles dels segles XVII al XIX i d’una col·lecció de plats de reflexos metàl·lics del segle XVI trobats sota la rectoria.

Al Museu també hi queda ben reflectida la presència humana d’aquest racó del Vallès Oriental des del paleolític inferior fins a l’època romana.

Una de les peces gaudinianes més desconeguda però la més universal del patrimoni santfeliuenc és la senyera de l’Orfeó Feliuà que va dissenyar Antoni Gaudí. L’afecció musical dels santfeliuencs de primers del segle XX va portar al conegut arquitecte a dissenyar la senyera de l’orfeó de la població. Aquesta peça és l'únic estendard de Gaudí que es conserva en la seva totalitat.

La visita s’acompanya d’una guia escrita que apropa al valor i al coneixement dels objectes que s’hi exposen.

Les visites escolars es recomanen per a alumnes a partir de 10 anys.

Parc de Can Xifreda - 08182 Sant Feliu de Codines - Barcelona
Nom de contacte: Associació Amics del Museu de Sant Feliu de Codines i voluntariat
Telèfon: 689 694 503
Adreça electrònica: info@xifreda.org
Lloc web: www.xifreda.org
Horari:  
El museu obre cada primer diumenge de mes en horari d'11.00 a 14.00h. A les 12.00h s'organitza una visita guiada d'una hora de durada.
L'entrada és lliure. Org. Amics del Museu Municipal Can Xifreda
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 25.09.2023 | 11:30